Egyszerű levesek hús nélkül

Receptek Lajos Mari konyhájából - Levesek hús nélkül. Lehet olcsón, finomat és laktatót készíteni, hús nélkül is. Lakto-vegáknak szezonálisan. Azoknak, akik nem esznek húst, de a növényi ételek mellett fogyasztanak tejet és tejtermékeket, a nyár vége kész kincsesbánya, van még cukkini,. Petrezselymes krumplileves.


Egyszerű vegyes zöldségleves. A karfiol leves az egyik kedvenc levesem télen- nyáron. Most éppen szezonja van a karfiolnak, olcsón vásárolható és nagyon.


A képen látható leves egy végtelenül egyszerű változat, és azért ilyen készült belőle, mert a piacon sikerült szép, nagyszemű fehér babot vásárolni és szép, . Tárkonyos zöldség leves recept képpel, a hozzávalók és az elkészítés pontos leírásával. Készítsd el akár vagy főre, a Receptvarazs. Egy finom Hamis gulyás, hús nélkül ebédre vagy vacsorára? A magyar ebéd nem ebéd leves nélkül.


Ezt főleg apáink, nagyapáink mondják. Könnyű fejtettbab- leves sok zöldséggel - Így nem fog puffasztani. Ez a bableves remek példa arra, hogy hús nélkül is lehet laktató és finom levest főzni. Megmossuk és durvára daraboljuk a zöldségféléket (pl. kelkáposzta, spenót, rukkola). Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert, majd mindkettőt először csíkokra , majd kockákra vágjuk.


Leszűrve egy nagy lábosba tesszük annyi hideg vízzel, hogy cm-rel ellepje. A lencsét megmossuk, nagyobb edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (meg fog duzzadni) (1. kép) . Az orosz céklalves, a borscs leves hús nélkül is elkészíthető és igazán különleges és pikáns leves. Vegetáriánus borcs recept képpel. Ez az igazi magyaros leves hús nélkül is pont ugyanolyan finom!


A különbség csak annyi, hogy olcsóbb és hamarabb elkészül. Fejtettbab leves húsmentesen. Amikor a babhüvelyben már szép nagy szemek vannak, de téli eltevésre még nem leszedhető, azt én úgy hívom, hogy gyenge bab, közismert neve pedig a fejtett bab.


A húst hideg vízben felteszem főni, majd mikor felforrt, hozzáadom a feldarabolt zöldségeket és a fűszereket is. Joghurtos kukoricaleves. Mind a három fiamnak ízlett, ami csak nagyon ritkán fordul elő. Címkék: krémleves levesek hagymaleves levesek hús nélkül. Címkék: bulgur vöröslencse levesek levesek hús nélkül.


Annyira csábít a sok friss zöldség, hogy nem tudok ellenállni nekik. Vásároltam karalábét, új sárgarépát, gombát, zellert, karfiolt, petrezselymet, új burgonyát. Miután ez utóbbi még aranyárban van, így csak pár szemet vettem, csak az ízéért. Nem tudtam eldönteni, hogy párolt zöldség legyen belőle vagy .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány