Fazsindely készítés

Az emberiség által használt egyik legrégibb tetőfedő anyag a fazsindely , építészetünk különleges öröksége a zsindelyfedés. Sajnálatosan eltűnőben vannak az ilyen házak, pedig nagyon szépek az így készített tetők. Weiter zu Készítése - Két fő fajtája a hasított és a fűrészelt zsindely. Készítenek egyik oldalán hasított, a másikon fűrészelt zsindelyt is. A hasított zsindely előállítása időigényesebb és ezért drágább, de jobban ellenáll a nedvességnek, mivel rostjai nem sérülnek.


TrCrVRH757c Ähnliche Seiten 16. Hochgeladen von kotsip EGY ÜTET TAPLÓ - Duration: 22:32. Zsindelyhasítás Tamás Gézánál Varságon. A fazsindely a legősibb tetőfedő anyagok egyike. Története régmúlt időkre nyúlik vissza.


Felhasználhatósága sokrétű, egyszerű, gazdaságos és nem utolsó sorba természetközeli. Szabó Nándor - fazsindely gyártása és forgalmazása, erdőmérnök. Bolf Asztalos Mester - Kerti bútorok - Asztalos - Fazsindely gyártás. Fenyőfából készítem, télen vágom ki a zsindelynek való fát, amikor lassabb a nedvkeringés,sokkal nagyobb a tartóssága.


A régebbiek úgy tartották,hogy onnan kell hozni a fát, ahol a kakasszót . A Gerard fazsindely tetőcserép megtévesztésig hasonlít a természetes fazsindelyre. Azonban alapanyaga - a Gerard tetőcsalád többi tagjához hasonlóan. A kihalófélben lévő mesterségek közé tartozik a zsindelykészítés, amelyet Székelyvarságon mára már csak tíz-tizenöt mesterember űz, hiszen nemcsak a kereslet csökkent, de nincs elég alapanyag sem. Faludi Zoltán zsindelykészítő mesterrel beszélgettünk. Ez az oldal részletekbe menően foglalkozik a zsindely felrakása során legfontosabb tudnivalókkal, a beépítés szakszerűségét és a garancia meglétét szavatoló ismérvek tételes felsorolásával.


Amennyiben Önnek fontos, hogy a vásárolt zsindely ne csak addig legyen tökéletes, amíg a tetőfedő felbontja a . Gerard Fazsindely tető megtévesztésig hasonlít az eredeti fazsindelyes fedésre. Nagyon szép és exkluzív fedést lehet vele kialakítani. Nagy előnye a fazsindellyel szemben, hohy nem gyúlékony, így minden magas . Eladó jó minőségű hasított lucfenyőből készített fazsindely.


A zsindely szállítását és felrakását is vállaljuk. Ez a tetőfedési módszer Kanadából és Olaszországból került hazánkba az elmúlt évtizedekben. A bitumenes zsindelyt a deszkázattal készített kéthéjú, . Elérhetõségeink: HUNGARY. Cédrus-Tetõ Hungary Kft. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően tartós, ellenálló héjazat.


Az Észak-Amerikában már évszázados múlttal rendelkező bitumenes zsindelyfedések csak nevükben hasonlítanak a fazsindely fedésre. Az IKO nem vállal felelősséget a zsindely szakszerűtlen felrakásából vagy a tetőfelület nem megfelelő előkészítéséből eredő beázások esetén. Hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő építőanyaga a bitumenes zsindely.


A magyar piacon minimum fajta változatos és sokszínű zsindely közül választhatunk. Anyaga üvegfátyol vagy cellulóz, forró bitumenbe mártva, tetején hidrofobizált. További felezõvágások segítségével egyre vékonyabb cikkelyek keletkeztek, míg végül kialakult a zsindely , mellyel a palához hasonló módon le tudta fedni a kunyhóját.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány