Parketta lakkozás

A lakk egy átlátszó, kemény anyag, amely filmréteget hoz létre a parkettán. Mindhárom típusú fényhez kaphatók oldószeres és vizes bázisú lakkok. Napjainkban a vizes bázisú lakkok népszerűbbek jobb kopásállóságuknak, . Parketta lakkozása vizesbazisú lakkal.


Tökéletesen simára csiszolással, matt vagy akár tükörfényes lakkozással. Ha már túlságosan kopott, fényét vesztett a parketta , akkor bizony igencsak ráfér már a felújítás.

Szánj rá egy hétvégét, és csináld meg te magad! Sem a parketta csiszolás, sem a lakkozás nem olyan bonyolult dolog, hogy te ne tudd megcsinálni! E célra parkettalakkot célszerű használni, ami hathatósan és hosszú évekre védőpajzsként állja útját a fapadlók gyors elhasználódásának, kemény filmrétege pedig még a felületi kopást is jelentősen késlelteti.


Adott mparketta és mhajópadló. Legalább 30éve volt lakkozva, gondoltam ráférne megújítani. Ablakot már festettem, gondolom ez se bonyolult. Mit kell hozzá venni és mi a menete, van valami extra odafigyelnivaló a melóban?


Mielőtt nekiállunk a lakkozásnak a padlónkat teljesen pormentesre, felporszívózzuk.

Ekkor elkezdhetjük a lakkozás előtti alapozást. Mielőtt felkennénk a lakkot kellően, . A felületet durva, majd finom csiszoljuk, a szükséges szemcseméretekkel és számban. A lakkozáshoz használjunk vízalapú termékeket. A hézag tömítés után újból szalagos géppel finomítjuk tovább a parkettát, egészen 120-as finomságig.


A végeredményt 150- es szemcseméretűvel . Fénytelen és karcos a parkettád? A parketta felújítása egyszerű lépésben: ragyogni fog a kopott padló! Nem olyan nehéz újjávarázsolni.


Ezt követően több lépcsőben finomítjuk tovább a felületet egészen . Ha egy parketta már éve kopik, akkor nem lehet tovább halogatni a felújítást. A cikkben részletezzük, mire figyelj. Ha csak helyi lötyögés, hiba van, akkor az adott parkettát ki is lehet vésni vagy marni, és csak lokálisan pótolni.


Ha a meghibásodás nem teszi szükségessé a parketta felszedését vagy megbontását, hanem csak szétszáradt fa padlóval állunk szemben, akkor először a szoba klímáját állítsuk be az . Munkaterület nagysága: m2. Néhány elemet el kellett távolítani, de a parketta nagy része menthető volt. Az elemek cseréje után megtörtént a csiszolás, majd a végén a lakkozás.

Az eredmény magáért beszél. Az első képen látható, hogy milyen volt, a másodikon pedig hogy milyen lett. Hagyományos parketta , valamint ipari és mozaik parketta felületkezelését, csiszolását, lakozását, felújítását vállaljuk.


Ajánlatot kérek szolgáltatásra. Főleg igaz ez a vízzel hígítható termékekre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése