Tetőtér hűtése házilag

A téma, a jelenlegi hőségben a tetőtérben kialakult ~29C körüli a hőmérséklet. A tetőben 25cm kőzetgyapot szigetelés van, gondolom azért van csak :) , a homlokzaton 10cm kőzetgyapot (Rockwool) Az ebből fakadó kérdésem az lenne, hogy a ház alatt lévő pincéből a kellemesen hűvös . Naggyából kész lettem a légkondimmal és szeretném megtudni a hűtés jóságfokát csak nemtudom hogyan kell kiszámítani. Weitere Ergebnisse von biosolar. Hogyan hűtsük a házat nyáron klíma nélkül? A nyári hűtés klímával egy hónapban legalább 4-ezer forint.


Egy négyzetméteres szoba hűtése óránként forintba kerül, ami napi órás üzemelés mellett 1forint. A ház is domborodik a csúcsos tetőzetnek köszönhetően, tehát ha kinyitod a tetőablakot, akkor a felette áramló szél kiszívja a meleg levegőt a tetőtérből. Címkék: lakáshűtés , hűtés , árnyékolás, zsalugáter, spaletta, redőny, párologtatás , ablakfólia, hőpajzs, napvitorla, fehér tető, Bernoulli-hatás, . Vagyis ha valaki kiakarja számolni a szobájának a hűtési teljesítmény igényét akkor bizony az üzemeltetett műszaki cikkek teljesítményét illetve a szobában tartózkodó emberek hőkibocsátását is hozzá kell adnia az alapértékhez és még a nagyfelületű ablakokról, esetleg tetőtéri szobákról nem is beszélve. A víz miközben folyadékból gőzállapotba kerül, vagyis elpárolog, nagyon sok hőenergiát von el a környezetéből ( hűti a környezetét), ez az ára annak, hogy megváltozzon az állapota. Párolgás = hőelvonás, a verejtékezés pedig pont ezt a célt . Milyen praktikákkal lehet hűteni a családi házat a nyári melegben légkondi nélkül, vagyis hogyan lehet megelőzni, hogy olyan meleg legyen bent, mint kint?


Ezen nem éri meg spórolni, hiszen egy rossz döntés miatt télen a fűtés, nyáron meg a hűtés költségei szaladhatnak el. Az egyik fele a hideg vízben lesz a másik mögött pedig egy ventilátor. Nem egy izmos légkondi, de hűvösebb levegőt fog fújni, az biztos. A passzív hűtés – vagyis az épület hűvösen tartása a nyári forróságban – nem újkeletű dolog.


Főleg a tetőtérben javul drasztikusan a közérzet, miután vastag hőszigetelést kapott. Ha erre szükség lenne, az alábbi passzív hűtési eljárás is rendelkezésre áll, legalább is a passzívházak esetében. Ha a család már kinőtte a házukat, akkor kézenfekvő megoldás lehet az is, ha vásárolnak egy néhány számmal nagyobb házat, és kényelmesen el fognak férni.


Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás azonban. A tetőtér szigetelése fontos, nemcsak télen, de nyáron is hasznos. A klímaberendezés ugyanazt a levegőt forgatja, hűti és szűri, Businesswoman in office with computer and fan cooling off ami a helységben . Bevallom tavaly óta nem használtuk, akkor meg a férjem intézte. Klíma helyett szigetelj – tetőtér szigetelése bontás nélkül!


Helytelen tetőtér -beépítés, gyakori hibák tetőtér beépítésekor. Mivel én még sosem éltem tetőtérben , kíváncsian várom mindazok véleményét, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Azt tudom, hogy nyáron nagyon meleg tud lenni, de itt szerencsére van légkondi. A szigetelés pedig úgy tűnik, rendben van, pár éves a lakás, . Mert jól hűt a mobil klíma de csak akkor van hideg amikor megy a kompresszor, amúgy rögtön visszamelegszik a szoba. Mert a nagymelegekben úgyis járatni kell.


Mert ugye tetőtéri szoba, így ha kinyitom az ablakot akkor a földszintről jön fel a meleg és nem kintről jön be a meleg. Bár mobilklímával venti . Első körben a tetőtér kialakítását kell megfigyelnünk. Van-e elég magas függőleges oldalfal, ahova a klímát elhelyezhetjük? Ha van, akkor az oldalfali split klíma is szóba jöhet, egyéb esetekben ezt ki kell zárjuk.


Kimondottan ilyen helyiségek hűtő és fűtő berendezése a padlóra állítható oldalfali split klíma.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése