Hőhíd belső szigetelés

Ez a PROMATECT-MC(r) és a PROMATECT-MC(r) plus, (vagy korábbi nevén MASTERCLIMA(r) és MASTERCLIMA plus(r)). Belső hőszigeteléssel megszüntethetők a hőhidak , ezzel a falak nedvesedése,. A legnagyobb gondot azonban az okozza, hogy a hideg falfelületen a szigetelés mögött csapódik le a pára, és a fal a belső szigetelés mögött kezd el penészedni.


Ez a három tulajdonsága (hőszigetelő és páraáteresztő képesség, hőhíd mentesség) az igazán fontos. Ezért télen már tapintásra is érezhető, hogy a tető a szarufáknál jóval hidegebb, mint az üveggyapot szigetelésnél. Az ilyen hidegebb helyeken ( hőhidaknál ) annál erősebb a hőáramlás minél nagyobb a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség. Télen a benti fokos és a kinti mínusz fokos . Minden belső oldali szigetelés legnagyobb gondját a kapcsolódó szerkezeteknél létrejövő hőhidak jelentik.


A beavatkozás előtt a falazat többnyire homogénnak tekinthető, és még ha nem is nevezhetjük hőtechnikailag korszerűnek, az egyenletesen rossz paraméterek révén gyakorlatilag hőhídmentesnek vehetjük. Télen nagyobb az esélye, hogy hőhíd -problémák jelentkezzenek, hiszen annál intenzívebb a hőhíd , minél nagyobb a külső és belső hőmérséklet közötti különbség. Csatlakozó bejegyzés a hőhidakról : Híd a hőszigetelt burkon. A lakásban képződő pára nem juthat be a fal és a szigetelés közé.


A párazáró fólia megakadályozza, hogy a páradiffúzió során a falszerkezeten belül csapódjon le a víz. A másik neuralgikus pontot a hőhidak jelentik, melyek belső szigetelés után fokozottabban jelentkezhetnek. Ezekre ott kell számítani, . Alternatív XPS szigetelési megoldás beltéri hideg fal és penész ellen, falra és mennyezetre. A belső oldali hőszigetelés károkat okoz az épület szerkezetében és a lakótérben.


Milyen károkat okozhat a pára lecsapódása? Szarufa feletti hőszigetelés vonalmenti hőhíd nélkül. Hőhíd a szarufák vonalában és a ferde tető-térdfal kapcsolatánál ( belső felvétel).


A fal külső szigetelése gyakorlatilag nincs (Terranova nemesvakolat) a betoncserép héjazat miatti koszorú összekötő betonelemek sem szigeteltek, így szép kis hőhidak vannak. Anno ~1cm -es nikecell belső szigetelést alkalmaztunk a fal hideg érzetének, a hőhidak hatásának csökkentésére. A penészedést okozó elavult EPS technológiák helyett, ajánljuk legújabb fejlesztésünket!


Ilyen hőhidak ott alakulnak ki, ahol a külső falakhoz belső falak csatlakoznak vagy a falra kívül szigeteletlen betonfödémek fekszenek fel. Ha a beton még a padló vonala felett (vagy nem sokkal alatta) kezdődik, akkor lesz ott hőhíd. A felrakásakor ügyelni kell, hogy hézagmentesen rak mert hőhíd keletkezik, minden sarokba, minden hozzáférhetetlen helyre gyűrd be, de egyébként meg . Egységes falfelület esetén a zártcellás extrudált polisztirol szigetelésünk kitűnő. Geometriai hőhidak esetén a külső, hűlő felület nagyobb, mint a belső felület, így a „hűtőborda” jelentősen tudja csökkenteni a. Ha a padló és a falazat szigetelésével nincsen probléma, és a penészesedés oka hőhíd jellegű, abban az esetben célszerű megvizsgálni, hogy az újonnan beépítésre került nyílászárókban van-e kialakítva szellőzőrés. Fontos, hogy a lakótér belső páratartalma rendszeresen ki legyen egyenlítve a külsővel.


Gipszkarton burkolat Dr. A szakértelem nélküli házilagos belső szigetelés szerencsére nem igazán elterjedt, mivel nemritkán nemkívánatos következménye lehet, például. Ugyanúgy vannak szigeteletlen falak és terek, korszerűtlen a hőtechnika, rossz a hőháztartás, hőhidak – és tulajdonképpen a technikai megoldás is igen . Léteznek olyan megoldások, amelyek jellemzője, hogy a hőszigetelésbe a belső térből nem jut pára (diffúziógátló rendszerek) de ezek „nem igazán falazatra való” hőszigetelések.


Ezek a táblásított tömör, kemény hőszigetelő lapok inkább alaptest hőhídmegszakítás illetve alaplemez alatti hőszigetelésként terjedtek el.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése