Fordított rétegrendű szigetelés

Lapostetők hőszigetelésére kétféle módszer ismert: az egyenes és a fordított rétegrend. Előbbinél a vízszigeteléssel védjük meg a hőszigetelést a nedvesség káros hatásától, és a csapadékvíz elleni szigetelés van legfelül. A másik esetben a nedvességálló hőszigetelés alatt, védetten helyezkedik el a . A fordított tető és működése. Az egyenes rétegrendű , egyhéjú melegtetőként kialakított lapostetőknél – ahol a hőszigetelés a csapadékvíz elleni szigetelés alatt kerül . Fordított rétegrendű lapostetők esetében a rétegrend eltér az egyenes rétegrendű , nem átszellőztetett tetőknél megszokottól.


Ebben az esetben ugyanis a vízszigetelés a nedvességálló, kellő mechanikai szilárdságot tanúsító hőszigetelés alatt, a fizikai behatásoktól védetten helyezkedik el. Extrudált PS hab hőszigetelés. Hatékony hőszigetelés RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab lemezzel és fordított rétegrendű lapostető szigetelés kialakításával. Szigetelés rétegrendek – csomópontok. Különböző új lapostetők kivitelezése különböző rétegrendű szigetelés alkalmazását teszi szükségessé.


A jó szigetelés kivitelezéséhez szükséges a kellő munka tapasztalat, a rendszeres szakmai képzés. Ez biztosítja megrendelőink számára a szigetelési munkák szakszerű kivitelezést. Az alkalmazott anyagok, és azok beépítésének módszerei közé tartozik a fordított rétegrend del történő szigetelés.


Ezt a módszert röviden úgy . Egyenes rétegrendű lapostető. A legegyszerűbb lapostető az egyenes rétegrendű , egyhéjú melegtető, melyeknél a rétegek általában ragasztással, hegesztéssel, mechanikai rögzítéssel kapcsolódnak az aljzathoz. Ha a Villas bitumenes lemezek bedolgozása lángolvasztással történik, akkor az első réteget. Előnyök: - hőszigetelésből kialakítható lejtésadás – kevesebb munkafázis, kisebb teher, jobb . Az ilyen típusú hőszigetelési feladatok ellátására kiválóan alkalmasak az URSA XPS (extrudált polisztirol) . Teherhordó födémek, aljzatok fajtái: ▫ Acél trapézlemez.


Csapadékvíz elleni szigetelések fordított rétegrendben, vasbeton födémen, terasztető. A lapostető rétegek legfonto- sabb jellemzői, feladatai. A maximális tetőlejtés -nál nagyobb csak akkor lehet, ha a tető- rétegrend.


Nem jó a fordított sorrend. A legfelső rétegnek kell lenni a vízszigetelésnek. A kavics mehet még rá az UV védelem miatt. Ha a hőszigetelés megvizesedik akkor nem szigetel és penészedik és soha nem szárad ki.


A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad. Betonfödémen készülhet egyenes és fordított rétegrenddel szigetelt tető, trapézlemezen csak egyenes rétegrendű szigetelés. HASZNOSÍTOTT TETŐ KÉTRÉTEGŰ VÍZSZIGETELÉS. BTERASZTETŐ, ERKÉLY hőszigeteléssel. BTERASZTETŐ, ERKÉLY hőszigetelés nélkül.


BFORDÍTOTT RÉTEGRENDŰ TETŐ hőszigeteléssel. BPARKOLÓTETŐ hőszigetelés nélkül. Konstrukció: Aljzat: Melegtető és fordított tető. Előregyártott födémen kiegészítő szigetelés.


Tető- és vízszigetelések. A beton aljzat legalább 4xm-es hálóban dilatált, a felülete legalább lejtésű legyen. A hajlatokban és vápákban megengedett az lejtés is, azonban a csekélylejtés miatt a vízmegállásra (tócsákra) már számítani kell.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése