Kémény átépítés

Turbós és kondenzációs kazánok füstelvezető rendszerének kiépítése. Kémények építése, bontása. Műgyanta és fémcsöves bélelés. Tetőjárda javítás, kiépítés. Ha lakása felújítását, illetve a tüzelési rendszer felújítását tervezi, akkor ez a kérdés biztos érdekelni fogja.


Ha a kertben épít a hétvégi sütögetésekhez egy kerti kemencét, akkor az ehhez szükséges kéményt minden további nélkül megépítheti engedély . Helyszíni felmérés és szaktanácsadás, kémény építési munkákhoz szükséges szakhatósági papírok beszerzése. A falazott kémények felső szakasza (főleg a tetőn kívüli) van kitéve a legnagyobb igénybevételnek. Ellen kell állnia az időjárás viszontagságainak (esőnek, fagynak).


Télen fűtési időszakban a kémény belsejében áramló magas sav és vízgőztartalmú égéstermékből a kondenzvíz, ezen a tetőn kívüli szakaszon csapódik ki a . Sok szó esik manapság kiváló hatásfokú kazánokról, utólagos kandalló beépítésről ill. Ilyenkor nem szabad megfeledkezni az épület füstgáz-elvezető rendszerének – azaz a kémény - korszerűsítéséről sem. A kémény és kéményszerelés területén szerzett több mint tíz éves tapasztalat garantálja, hogy cégünk mind a kémény szerelés, mind a garanciavállalás terén a maximumot igyekszik nyújtani. Egy picit állag romlott. Nekünk fontos, hogy Önnek és családjának nyugodtan teljenek a fűtési szezon napjai, ehhez viszont szükséges a kémények megfelelő állapotáról gondoskodni.


Ebben mi segítünk Önnek. Az emberek többsége arról nem rendelkezik megfelelő információval, hogy a kémény ugyanúgy működik, mint egy gépjármű. A használatból fakadóan a minősége romlik, amortizálódik.


Ahogy egy gépjárművet is el kell vinni vizsgáztatni, a kéményeket is ellenőriztetni kell a biztonságos használat . Napjainkban a magáningatlanok és a társasházak esetében kiemelten fontos problémát jelent az állapotromlás, amely nem csupán esztétikailag rontja az épületek értékét, de balesetveszélyessé és kiszámíthatatlanná teheti őket. A külső hibás jegyeken túl, például omladozó vakolat, beázó tetőszerkezet és rossz minőségű . Akkor válik szükségessé a kéménybélelése, ha a korábbi bélelés, már nem zár rendesen, a lecsapódó párával pedig roncsolódik a kémény belső állománya. Mikor van szükség kéménybélelésre?


A turbós kémény a kondenzációs kéményhez hasonlóan a kazánból egy ventilátor segítségével távozik a füstgáz a tüzelőberendezésből. A túlnyomással üzemelő tüzelőberendezésben keletkező füstgáz hőmérséklete bár magasabb a kondenzációs tüzelőberendezéseknél keletkezőétől, . Gravitációs és turbós készülékekhez kedvezményes kémény bélelés. Szerelt kémény szerelés, kémény átépítés , kéményfej átépítés valamint tetőjárdák és kibúvók szerelése. Teljeskörű szakvélemény ügyintézés garanciával.


Ingyenes felmérés, árajánlatkészítés. A kéményfelújítás során szükséges teendők és ezek elvégzésének időtartama a kémény kialakításától és állapotától függ. Fontos, hogy a kémény karbantartását minél gyakrabban megejtsük, hiszen így a költségek is kedvezőbbek lehetnek, illetve biztonsági szempontból is optimálisabb lesz.


Ha Ön is szeretné felkészülten . A fűtésszezonban sajnos gyakran hallunk szén-monoxid-mérgezésekről. Ezek megelőzése érdekében fontos a kémények vizsgálata és az esetleges hibák javítása.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése