Lépcső alatti tér kihasználása

Nálunk épp nagy házátalakítás folyik, és a legnagyobb fejtörést a lépcső alatti kis terület okos kihasználása okozza. Persze, ez nem igy kell hogy legyen, Pár jó ötlettel, ezt a területet többféle módon ki lehet használni. Ilyen hely lehet a lépcső alatti terület, amelyet számos módon ki lehet használni:.


Gyakran megesik, hogy úgy gondoljuk, nincs elengedő hely a házunkban, de ezt könnyen meg lehet oldani úgy, ha kihasználjuk azokat a helyeket, amelyek egyébként nem kapnak nagy figyelmet. Az emeletes házak belső lépcsője alatt kialakuló tereket sokan holttérnek tekintik, pedig számtalan módja van, hogy hasznos részévé tegyük a lakásnak. A terület funkciójának kialakításakor vegyük figyelembe, hogy mely helyiségből indul a lépcső, hiszen ahhoz . Ha a lépcsőnk szerkezete, kialakítása lehetővé teszi, és a rendelkezésünkre álló hely is elegendő, akkor érdemes a lépcső alatti teret is kihasználni. De nem mindegy, hogy milyen lesz a végeredmény.


Attól függően, hogy a lépcső éppen hol is húzódik, meghatározhatja, hogy mire is használjuk. Olvasósarok, játszóhely, otthoni iroda, tároló – csak néhány azok közül, melyeknek a lépcső alatti üres tér helyet adhat. Az alacsony, ferde tetős részek, mint a tetőterek és a lépcsők alatti helyek praktikus kihasználása sokaknak okoz fejtörést – van, aki a Harry Potter- könyvekből merít ihletet. Ebben az összeállításban különböző elrendezés adhat érdekes ötleteket. Lehet szó hagyományos vagy modern otthonról, minden típusnál kihasználhatóak a lépcső alatti helyek.


Az otthonunk berendezésekor bizony sokszor kihívások elé állítanak minket a lépcsők , hisz viszonylag nagy területet elfoglalnak, de az alattuk lévő teret nagyon nehéz praktikusan kihasználni. Szerencsések vagytok, ha van otthonotokban lépcső , szinten gazdálkodhattok a térrel. Ezzel együtt egy látványos építészeti remekmű lehet a lépcső , hangulatos eleme az otthonnak.


Mindenképpen érdemes kihasználni az alatta levő holt teret. Lépcső homloklapja legyen zárt, hiszen bármennyire is . Gyakran állnak üresen vagy lomokkal telve a lépcsőházak alatti terek, pedig haszonosításuknak csak fantáziánk szab határt. Ennél sokkal jobb megoldás, ha a lépcső által elfoglalt helyet megpróbáljuk hasznosan kihasználni.


Próbáljuk úgy megalkotni, vagy kihasználni , hogy a lehető legkevesebb helyet veszítsük el. Csakhogy a csigalépcső nagyon szűk, a normál lépcsők alatti hely pedig sokszor elég kicsi. De ez nem lehet akadály, hiszen egy alapvetően kis helyet is nagyon . A lépcső mindig egy igen bajos részlete a lakásnak.


Különösen, ha rendes lépcsőfordulós kétkaros lépcsőről beszélünk (bevallom, a csigalépcsőket ki nem állhatom!) Evidens tehát, hogy ha pazarolod a helyet a széles, kényelmes lépcsőfokokkal, akkor legalább a lépcső alatti holt teret hasznosítsd. Például tárolószekrénnyel, kamrával, dolgozósarokkal, . Nem beszélve arról, hogy a csigalépcső alá nem tudunk pakolni, mert a kanyarodó ív miatt nem lehet megközelíteni rendesen a lépcső alatti teret , így az összes eddig felsorolt helykihasználási trükk a csigalépcső esetén csődöt mond. Azért nagyon szép, szemet gyönyörködtető megoldások léteznek ebben . Related image of Lépcső Alatti Tér.


Lepcső alatti tér okos kihasználasa - Technikai Kisokos. Okos, helytakarékos lépcső alatti térkihasználás - Lakberendezés. Legtöbben azt gondolják a házban lévő lépcső alatti kis területről, hogy csak tárolóként hasznosítható.


Tároló helyből mindig kevés van, éppen ezért ez egy nagyon jó megoldás. Beépített, egyedi bútorokkal tökéletes a kihasználtság. Azonban nem csak erre lehet pluszban szüksége az ott lakóknak, más . Ha jobban ragaszkodunk a hagyományokhoz, akár egy íróasztal is helyezhető a lépcső alá: Elcsépelt és mégis hasznos helykihasználási lehetőség a lépcső alatti tér a könyvimádók számára.


Es fehlt: kihasználása.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése