Padlásszellőző

Magyarország legbiztonságosabb online piacterén. A padlásterek szellőztetése: A mai korban a padlásterek szellőztetése kicsit háttérbe szorult. Konkrét padlásra hívtak, ahol a gerendákon sok penész. A VELUX tetőkibúvó ablakok oldalt kerülnek felfüggesztésre, így könnyebb hozzáférést biztosítanak a kéményekhez, szellőzőkhöz, ereszekhez és máshoz. Unfortunately, an error occurred: Magyar VADÁSZLAP.


Az épület bal oldali, a város felé néző rövidebb homlokzatában három fekvőtéglány alakú padlásszellőző ablak látható. Az északi, tóra néző hosszabb homlokzatán, - jobbról balra - előbb négy kisméretű, szegmensíves ablak, majd középen két nagy, . Létezik valami padlás szellőző ablak ami nem engedi be az esőt, havat, de szellőzik? Tárgy, tartalom, célközönség.


Tér- és időbeli vonatkozás. Jász-Nagykun-Szolnok megye. Utcafronton álló, arra merőleges gerincű, csapott nyeregtetős épület.


Homlokzatán két ablak, tornácbejáró, padlásszellőző , vakolt ill. Faragott konzolos tornác, deszka kerítés. A padlástereken fontos volt a megfelelő szellőzés, ezt különféle módokon oldották meg, egyike a kör alakú szellőzők vágása a deszkába. Az épületen három bejárat, tizenöt ajtó, harmincnyolc ablak és huszonnégy padlásszellőző volt található.


A déli oldalon alul egy raktár és egy konyha volt, az emeleten – ami északról a földszint volt – két konyha, kamra, a legények lakása, rongyválogató, majd a szárnyépületben (A malom L alakú épület volt) enyvfőző . Az oromfalon a padlás szellőző - nyílása (kukedli) is megjelenik, leg- gyakrabban két kis téglalap alakú nyílás. Az ablakok elhelyezkedése szintén. A lakóépület Wekerle utcai homlokzatának három, keskeny, magas földszinti nyílása félköríves, a tengelyben lévő emeletiek vízszintes záradékúak. A homlokzat sarkait tükrös pilaszterek hangsúlyozzák, trapéz formájú oromfalát fönt profilos párkány keretezi, három, kör alakú padlásszellőző ablakában rács . Oromzatán a padlásszellőző alatt felirati tábla látható. Szelemenes tetőszerkezetű, ollós változatban.


Ajtaja bámulatos, napsugaras díszítésű, ez az egyik legszebb ajtó a szőlőhegyen. Belseje eredeti, a pinceajtón ANO. A présház rész fafödémes, földes padlózatú.


Tüzelőberendezés és falitéka is emeli . A jó állapotú, a tulajdonos Albert család által szépen karbantartott ház legszembetűnőbb értéke az utcafrontra néző barokkos kialakítású, íves oromzata. A színekkel is gyönyörűen kiemelt ívek és a vakolatdíszek, köztük egy rozetta, páratlanul értékessé teszik. Padlásszellőző nyílásai is szegélyezettek, alattuk keretben. Oromfalain két kisméretű félköríves padlásszellőző ablakot láthatunk. Hódfarkú cseréppel fedett teteje csonka-tornyos kialakítású.


Legutóbbi helyreállítása során eltérő színnel jelölték az épület két építési periódusát. A földszinti helyiségeken a XVII.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése