Tehén kicsinye

Nem kifejezetten háziállat, de a szarvasnál is külön név létezik a hímre (bika), a nőstényre ( tehén , ünő), valamint az utódra (borjú), amelyek egyaránt a szarvasmarha elnevezéseiből erednek. A borjú használatos még a fiatal bivalyra, elefántra és bálnára is. Az őznél a megfelelő nevek a bak, a suta és a gida.


A szarvasmarha (Bos primigenius vagy Bos taurus) párosujjú patás állat, kérődző. Háziasított alakja a házi szarvasmarha vagy házimarha, amely a ma már kihalt őstuloktól (Bos primigenius primigenius és Bos primigenius namadicus) származik. Hogy hívják a többi állat kicsinyét?


Ha végeztél, kattints a Válasz ellenőrzése gombra. A bika a hím, a tehén a nőstény. Az ivartalanított hímet tinónak,majd ökörnek hívják. A válasz 1-ban hasznosnak tűnik. Borjú a tehén kicsinye (gyereke) Üsző a még nem tehén (majdnem felnőtt szarvasmarha) A marha hús, igen, lehet tehén hús is.


Lesz itt csikó, bárány, de még ebihal. Kicsinye nőstény: csikó. Kifejlett hícsődör, mén. Ne lépj a lábamra, de mocskos dög, mert kiheréllek. A magyar értelmező nyelv szótára.


Csak címszóban: Súgó: A kereső alapesetben a szótár teljes szövegében keres. A találatok húszasával lapozhatók a nyíl ikonokkal előre és hátra. A témában további forrásokat talál az Arcanum Digitális Tudománytárban. RDEKEL A TÖBBI TALÁLAT . A megrágott táplálék a százrétűbe, majd az oltógyomorba jut.


A anyaállatot tehénnek, az apaállatot bikának, a kicsinyét borjúnak nevezzük. Ellés után néhány órával a kisborjú az anyaállat emlőiből (a tőgyéből) szopik. A tehén tejét fogyasztja az ember is. Elefánt: hímje a bika, nősténye a tehén , kicsinye a borjú.


Kacsa: a hím a gácsér, a nőivarú a tojó, a fiatal egyed a kiskacsa. Lúd: a hím a gúnár, a nőivarú a tojó, a fiatal egyed a kisliba. Tyúk: a hím a kakas, a nőivarú a tyúk, a fiatal állat a csirke, a nőivarú fiatal állat a jérce, az egészen kicsi a csibe. Szoptatáskor, hogy a borjacska a csecsbimbókhoz jobban hozzáférhessen, három lábra áll és végül, ha borja alszik, akkor kicsinye biztonsága felett őrködik. A tehenek rendszerint évvel előbb múlnak ki, mint a bikák, de ezek is öreg korukban rendszerint megvakulnak vagy fogaikat elvesztik.


Mint minden nőstény emlős (az embert is beleértve), a tehén is tejet választ ki a kicsinye táplálására. Nyilván itt csupán egy ordenáré fordítási hibáról van szó, mivel a tehenet nőstény emlősnek titulálni a legnagyobb szakmaiatlanság. A helyes szó, amit a tisztelt fordító keresett, a nőivarú. Online magyar német szótár. Páros ujjú patás állat,kérődző.


A hímet bikának,a heréltet fiatalon tinonak,később ökörnek,a nőstényt tehénnek,a még nem ellett üszőnek,a kicsinyüket borjúnak hívják. Közönséges szarvasmarha. A tyúknak három lábujja előreáll. A kacsának víztaszító tolla van.


A háziliba jól tud repülni. Melyik elnevezés melyik haszonállathoz tartozik? A kiskacsák fészeklakók.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány