Vályogház tervezés

A vályog nem más, mint agyagos földbe kevert szerves anyag általában növényi eredetű, ná szalma, törek, pelyva. Ebből az anyagból épített családi ház is rendkívűl tartós tud maradni. Családi ház tervezés Ytong falazóelemből. Kivitelezés módjában megegyezik a kerámia tégla családi házéval, a különbség az alkalmazott anyagban van.


Az YTONG tulajdonképpen egy pórusbeton alapanyagú tégla, amivel méretpontos szerkezetek építhetők. Az építés nagyon látványos, vakolás helyett legtöbbször elég . Jó lett a ház mert jó volt a terv ”. A téli idény fűtési költsége 25. Két épületbővítésem is épül, ahol vályogot használtunk.


Szakkönyvek: Buzás Miklós-Sabján Tibor: Hagyományos falak. Szűcs Miklós: Föld és vályogfalú házak építése és felújítása. Medgyasszay Péter-Novák Ágnes: Föld- és szalmaépítészet.


A vályog az egyik legősibb építőanyag, és napjainkban ismét fellendülés tapasztalható az alkalmazásában. Az ökológiai szempontok, az anyag természetessége, az egészséges lakó klíma az anyag jelentősebb előnyei, de sokaknak téves elképzelései vannak vele kapcsolatban. A ház a régi kornak megfelelő tipikus tornácos kisház, 50cm-es vályog falakkal, helységgel, kb. Amelyik ház arra épül, hogy otthona legyen egy családnak, és úgy épül, és azok építik, akik otthont akarnak belőle maguk köré: abból a házból otthon lesz. Bejegyezte: Vályogvető dátu16:36.


Nincsenek megjegyzések: Megjegyzés küldése. Régebbi bejegyzés Főoldal. Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom). Demo-fal Mai ház vályogtéglából.


Időutazás a vályog történetében: A vályogtégla -építés első bizonyított maradványait a meleg éghajlatú törökországi Hacilarban, illetve Irán területein találták a Kr. Hasonló technikával épült házak nyomaira bukkantak a görögországi, Otzaki-halomnak nevezett ásatáson. Ez az épület nem egyszerű vályog épület és valószínűleg nem a mi éghajlatunkra termett, annak ellenére sem, hogy 5- cementtel stabilizált, vert fallal . Lehet az ember abban a szerencsés helyzetben, hogy megválaszthatja, hol szeretné leélni hátralevő éveit, könnyű helyzetben akkor sem lesz: melyiket válasszuk az egyre népszerűbb vályogház , dombház, szalmaház közül?


TETŐSZERKEZET KÉSZÍTÉSE. Forrás: Gosztonyi Gábor és Pataki Sándor fotói) . A vályogfal a földépítkezés legelterjedtebb formája volt hazánkban. Alapanyagához könnyen és gyorsan hozzá lehetett jutni. A belőle készült fal száraz, meleg és jól szigetelt volt, a vizet azonban nem szerette. Napjainkban, különösen a falusi környezetben, autonóm, illetve ökoházak építése során ismét kezd teret nyerni ez . TERVEZÉS , ENGEDÉLYEZTETÉS 2. A tervezés első kérdése az volt, hogy alacsony energiájú, vagy passzív ház tervei készüljenek el.


A Belső Udvar Építész és Szakértő Iroda, mint tervező ezért első lépésben egy beruházási . Ezért most újra erre a területre kalandozunk, a tervező szemszögéből nézve a hazai vályog . Tervezés , kivitelezés Vályog, vályogházak bemutatása Adobe house. Amit érdemes tudni a vályogépítésről. Vályogház tervezésénél is az első kérdés, hogy mennyibe fog kerülni?


A négyzetméter árakat a kiviteli tervek alapján lehet kiszámítani. Mivel a vályogtégla (falazatok) az összköltség teszi ki, ezért a vályogház.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány