Hőhíd penész

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a hőhíd önmagában nem produkál minden esetben penészes tüneteket. Gyakran hallani, hogy a jól szigetelő műanyag ablakok beépítése után jelentkezik a probléma. Ha jól szigetelő ablak van egy házban, és a lakók nem szellőztetnek eleget, akkor a helyiség levegőjének . Ha penészedik a lakása, akkor biztos, hogy hőhidas?


Ha pedig hőhidas a lakás, akkor előbb-utóbb biztos, hogy megjelenik majd a penész is? Hogy is van ez valójában. Tegyünk rendet a lakásban a hőhíd és a penész kérdésében.


Ha a lakásában penészedik a fal, akkor annak két lehetséges oka . A hőhíd olyan felület aminek jobb a hővezetési képessége mint a környezetének, amiatt télen jobban . Egy alattomos ok, ami miatt penészes lehet a lakás. Penészes a lakás, de nem tudo miért? Ez a rejtett ok is meghúzódhat mögötte. Adott egy régi építésű, félig tégla, félig szikla építésű társasház félszuterén, napfényes lakása, aminek alapja a kert szintjéhez képest csupán cm-re van lejjebb.


A lakás injektálással utólagos vízszigetelésen esett át éve, plussz idén lett befejezve egy téglától kezdődő lakásfelújítás. Ha a penész a lakásban jelentkezik, akkor annak összetett okai lehetnek. Falszigetelés hiánya, padlószigetelés hiánya, hőhíd , magas páratartalom, szellőztetés hiánya, stb.


Szakember segítségét kell kérni a probléma pontos meghatározásához. Mit tegyünk hőhíd ellen? Felújításkor gyakori hiba, hogy a kétféle felületet egyaránt vékony, 3–cm-es hőszigeteléssel takarják – ez ma már eleve nagyon kevés – és nem szigetelik a lábazatot, de még a padlást sem. Miért veszélyes a penész ? Gyakran hőhíd alakul ki az északi és az egyéb tájolású falfelületek között is. A déli, nyugati oldalt átmelegíti a napsütés, míg az északi oldalt soha nem éri penész hőhíd a meleg napsugárzás.


A hőmérsékletkülönbség itt is azt eredményezi, hogy a pára kicsapódhat a hidegebb falfelületre. Az itt kialakuló nedves felületen . Ez a kondenzálási hőmérséklet meghatározza, hogy mit kell, mit lehet csinálni. Ha nem túl rossz az eredmény, akkor megoldás lehet a párátlanító, . Szigetelések, átalakítások előtt az épületeket gyakran átvizsgálják hőkamerák segítségével, hogy kiderítsék, adott ponton mekkora a hőveszteség, és hogy jelen vannak-e hőhidak. Ehhez hasonlóan falfelületen is előfordulhat lecsapódás, ha nem megfelelő szigetelésű a fal, vagy például nyílásáthidalók esetén, azokon a pontokon ahol úgynevezett hőhíd keletkezik.


Az építési hibák egy része könnyen észrevehető, de vannak olyan hibák is, amik nem láthatók, de bizonyos jelekből következtetni lehet létezésükre. Vannak olyan nem látható, rejtett hibák is, amiknek a hatása csak később, akár a szavatossági idő lejárta után jelentkezik. Nézzünk néhány jellemző építési . Mivel a három szükséges tényezőből kettő mindig jelen van, a penésztelep kialakulását a nedvesség megléte, vagy hiánya dönti el.


Ezért foglalkozunk annyit a páralecsapódás, harmatpont, hőhidak problémájával. A penész mesterien szaporodik. Olyan spóratarlókat hoz létre, amelynek darabja 50. Hőszigetelés jól és rosszul, penész , hőhíd , és hasonló rémségek Nem is olyan régen azt volt a gyakorlat, hogy az úgynevezett hőhidat elég megszakítani csak.


A másik velejárója ennek az eljárásnak, hogy a szigetelés előtt volt néhány kitüntetett hőhíd a lakásban, ahol a pára ki tudott csapódni, teret adva a penész megjelenésének. Ezek mindig a lakás leghidegebb pontjai voltak. Tehát főleg az északi oldal alsó és felső sarkai, és néhány egyéb hideg pont.


Viszont ha régi szigeteletlen, nem jó alapra épített ház, akkor nehéz lesz bármi véglegeset kitalálni. A szigeteléssel, ezek a . Egyszobás lakásban laktam, alattam jéghideg pince, mögöttem elbontott ház (vékony fal), egyenlő hőhíd. Tarthattam volna fokot a lakásban, akkor talán átmelegedte volna a . Tömbházban lakok, tulaj vagyok, a lakásom földszinten és sarkon van.


Mind két szobám hideg és penészes és még só is kicsapódott a falon. Most vár a párom babát és nem tudom hogy közösképviselettől tudok-e valamit kérni?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése