Információs hálózati szolgáltatások tétel

Az Internet szolgáltatásai: Az Internet többféle szolgáltatást nyújt a hálózat használóinak. Ezek egy része a kommunikációra irányul. Más része pedig az információk átadására,illetve távoli számítógépek elérésére.


WWW (World Wide Web) Az Internet egyik legnépszerűbb szolgáltatása. A WWW világszerte felkínálja nekünk a legkülönbözőbb jellegű információkat , szövegeket, képeket, grafikákat, hangokat, videókat, az emberiség csaknem összes digitalizált tudását. A UseNet eredetileg egy internettől független hálózati szolgáltatás , mely elektronikus kommunikációs fórumokat biztosít. Jelenleg a leggyorsabban terjedő, legnépszerűbb szolgáltatás az Interneten a Világméretű Háló, a WWW.


Sikerének oka, hogy látványos. Minden információs egység — kép, grafika, animáció, szöveg — forrásként jelenik meg a hálózaton. Számítógéprendszerek valamilyen információátvitellel megvalósítható cél érdekében történő (hardver és szoftver) összekapcsolása. Hálózatba kettő vagy több számitógépet kapcsolunk.


Hálózat feladatai: fájl- és nyomtatómegosztás, tehát a számítógépek között megfelelő jogosultsággal fájlokat . A Gopher ma is elsősorban tudományos je ll egű szöveges információkat tárol, a helyi háttértárainkról ismert hierarchikus . Ha a hálózat nagy kiterjedésű, előfordulhat, hogy információ küldésekor gépünk nem ismeri a címzett gép címét. Mbyte adatforgalmának megoszlását mutatja a jelentősebb szolgáltatások szerint a következő táblázat: Szolgáltatás. Az Asztalhoz kapcsolhatunk különböző tételeket az. Active Desktop galériából . Emelt szintű érettségi témakörök vázlatai. A szerver funkciója a hálózaton lévő számítógépek kiszolgálása.


Ez magába foglalhatja az adatok központi tárolását egyéni vagy közös felhasználás céljából, továbbá különféle szolgáltatások nyújtását a hálózati felhasználók számára. A számítógépes hálózatra csatlakoztatott minden számítógépet – a szerverek . Csomópont ( node): Önálló kommunikációra képes, saját hálózati címmel rendelkező eszköz. Egy kommunikációban egy csomópont . A helyi hálózatokhoz kapcsolódás feltételei és. Információs hálózati szolgáltatások.


A kommunikáció információelméleti modellje. Az Internet kialakulásának története, felépítése, szolgáltatásai. Az internet felépítése, működése.


Leírás, E pályázati felhívás célja keretszerződés (tételenként 1) megkötése hálózati. Itt találjátok a listát. Etikett és netikett a hálózati munka során. Az álinformációk (pl. hoax) célja, felismerése, kártékony hatása és kezelése. Operációs rendszerek, az operációs rendszerek adattárolási szolgáltatásai, tömörítés, archiválás , számítógépes vírusok, lemezkarbantartás.


A hálózatok és a számítógépek, . Számítógép- hálózatok , elektronikus levelezés, internetes böngésző programok és keresőrendszerek. Ismerje és tudja használni a kommunikációs rendszereket: telefon, rádió, televízió, internet. A rendszer erőssége az adatbázis szintű feldolgozás, összetett lekérdezések, grafikonos megjelenítés lehetővé tétele.


A modern információs társadalom jellemzői (I). E-learning, e-kereskedelem, e- gazdaság (I). Az IKT ( információs és kommunikációs technológiák) veszélyei, kontra ergonómikus környezet és helyes magatartás (I).


Jogi ismeretek az informatikában (I). Képek és hangok digitalizálása (II).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése