Erkély rétegrend

Hideg és meleg padló hangvédelme, emeletközi födémen, közbenső falnál. Expandált PS hab lépéshangszigetel és, Austrotherm. Fűtött és fűtetlen padlók csatlakozása középfőfalnál.


Belső ajtó részlete, Austrotherm. Lépéshanggátló szerelt padló csatlakozása szerelt .

Egyenes rétegrendű, nem járható melegtető. A kötő rétegrendben kivitelezett, nagyobb felületeken – a burkolat és a tartószerkezet eltérő alakváltozásaira visszavezethető okokból – gyakran felválások, repedések teszik tönkre a burkolatokat. Az erkélyt alulról EPS 80- as hőszigeteléssel kell ellátni ugyanúgy, mint a ház külső falát. Figyeljünk oda, hogy a magasban a hőszigetelést a szél ne tudja . Az erkély szélén a vízcseppentőn, vagy a belső vízelvezetés lefolyóján gyakori a cseppkő-szerű képződmény, vagy lerakódás.


Legszívesebben a szabadban, a zöldben: Az erkélyek és teraszok manapság nagyon népszerűek, és az igényes hidegburkolatok megteremtik ehhez a kellemes környezetet. Mapelastic, a terasz és erkély vízszigetelője! Hagyományos építési mód 1.

Az egyes rétegrendek megtekintéséhez kattintson a rétegrend betűjelére (A, B, C)! Erkély hőhídmegszakítással. Ha ezt nem így teszik, hanem másik megoldásként az erkély síkját megemelik, akkor a szobából kilépve az erkélyre fel kell lépni egy lépcső-foknyit. Ez nem praktikus, sokszor veszélyes is. Ha a rétegrend egyenes és az erkélyek mérete és alakja viszonylag kedvező, akkor mindenképpen javasolt a lejtést . Az erkélyek szélein a vízorr kialakítása nem készült el vagy rosszul van kialakítva és az erkélyről lefolyó víz áztatja az erkély homlokfalát.


Az erkélyek esetében a sérült fugájú, felfagyott burkolatok felújítását a legtöbb esetben a teljes rétegrend bontásával illetve újraépítésével lehet megnyugtató módon elvégezni. A rétegrendek kialakítása alapvetően tervezői feladat új építés és felújítás. Lakótér talajon fekvő aljzaton.


Terasz fűtetlen pince felett. Nem fűtött tér talajon fekvő aljzaton. Teljes keresztmetszetben átszivárogtatott rétegrend. Az alábbiakban bemutatott rétegrendek tájékoztató jellegűek és nem tartalmazzák a variációs lehetőségek teljes palettáját. Anyagköltséggel, munkadíjjal.


A burkolati felület kialakítása a Drain Estrichen . Ablakok cseréje, homlokzati és tető hőszigetelés, kazáncsere.

Felújításnál ezek a leggyakoribb beavatkozások. De mi lesz az erkélyekkel? Mit lehet tenni, hogy megszűnjön a vonalmenti hőhíd? Szigetelés, drain réteg, teherelosztó réteg és rétegelválasztó funkció.


Fektetés vékonyágyas gyűrükkel. Habarcsba ültetett tartópogácsák. SIL Szaniter szilikon. KGX Univerzál flexibilis ragasztóhabarcs. DB Hajlaterősítő szalag. ST Aljzatkiegyenlítő.


Ajánlott rétegrend vizes helyiségekbe fürdőszobák (zuhanyzók, mosdók, kádak) . Szivárgóréteg alkalmazása mellett lehetőség van lejtés nélkül kialakított erkély - és teraszszerkezet burkolására is. Technológiai réteggel ellátott szivárgó lemez A szivárgó lemezek 1m hosszú és 6-m széles . Ez a felépítés a leginkább megfelelő, ha ragasztott kerámiaburkolatot szeretnénk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése