Nézési távolságok 2 rész tv

Nem tévedés, 1centis képátló esetén, cirka két méter az a nézési távolság , amelynél messzebbről gyakorlatilag nincs értelme a nagyfelbontásnak. Ezt persze nyilván sok tényező befolyásolja, de nem árt figyelembe venni a legfontosabbat sehogy biológiai-technológiai szempontból mi az ideális. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hogy az egyes képméretekhez és felbontásokhoz milyen optimális nézési távolság tartozik: . Logikus, hogy minél közelebb ülünk a televízióhoz (illetve a fordítottja, egy bizonyos nézési távolság mellé minél nagyobb képernyőt választunk), annál. Terminator -t, akkor nagy valószínűséggel nem kell majd a képminőség romlásával . Az első átmérőnél méter az optimális nézési távolság , a második kategóriában ez ,méterig növekszik. Lechner olyan kutatásokat végzett, amelyekből.


Elképesztő adat, de még egy gigantikus, . A Samsung SUHD típuselnevezéssel . Az, hogy nekünk épp melyik az ideális méret, azt magának a lakásnak a méretei, főként a tévé és a hely, ahonnan nézzük közötti távolság határozza meg. A ,54-es váltószámból következik, hogy általában nem egész szám lesz a képernyő átmérője centiméterben. Vegyük például a nézési távolság kérdését: amennyiben egy abszolút nem kicsi, colos, vagyis 1centiméteres képátlójú tévéről beszélünk, akkor az azon megjelenített Full HD tartalom minden egyes apró részletét akkor tudjuk kiélvezni , ha a képet - ,méteres távolságból nézzük, SD felbontású . Van egy pár oldal ami ezzel foglalkozik.


A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad. Azt még hozzá kell tenni, hogy ez a nézési távolság 3D üzemben csak az aktív rendszerű televízióknál használható így, ugyanis a passzív 3D tv -nél kétszer ekkora távolságból kell nézni, hogy . Ez általában hüvelyk vagy centiméter formájában van feltüntetve (inch = ,cm). LCD TV vásárlásakor talán a legfontosabb tudatában lenni annak, hogy honnan és milyen messziről fogja használni a készüléket.


A rosszul megválasztott távolság csökkenti a tévézés élményét, és nem teszi kiaknázhatóvá a használatban . Az alábbiakból kiderül, milyen szempontok alapján érdemes optimális nézési távolságot választani. Optimális esetben ez fok, legalábbis az SMTPE (Society of Motion Picture and Television Engineers) és a George Lucas-féle THX ajánlásai alapján. Kérdés persze, hogy otthoni . Egy ilyen méretű FULL HD televíziónál a teljes felbontást kiszolgáló anyagnál.


Milyen messziről kell nézni egy 121cm-es Samsung uhd tv -t, mi az ideálisnak mondott távolság? Mindkét tv ugyan azon paraméterekkel van kb, okos, 3d-s (ez nem nagyon számít), nagyon keveset használt, 120ezerért. Nézési távolságok : ,8-méter között. Tv -be sd adásokat nézünk szinte, és heti 1- hd filmet letöltve.


Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni tv vásárlás ügyében! Igazság szerint haveromnak kéne, de ő lusta beírni ide, engem meg amúgy is érdekel a téma! Mindent egybevetve a plazma számomra több hátránnyal bír, mint előnnyel, ettől még megértem akinek még mindig az első, ha tv nézésről van szó. HD ideális nézési távolsága , méter, ezért még az is kicsi egy átlagos nappaliba.


A segítségeteket kérném. TV -t keresek 55-ös méretben, 250k Forintig. Az előbbi felé hajlok jelenleg mert 3D-re nincs szükségem.


Felhasználási területe filmnézés , HD kábeles DIGI nézés lenne elsődlegesen, de lehet a PC-t is rákötném . Figyelmünk elkalandozik, ha az ideális nézési távolságnál messzebbről nézzük a képet, akor csak „kisablak” hatást érünk el. A legdrágább TV -k sem mindig produkálnak 1-osan színhelyes képet, a legtöbb gyártó pedig rendszerint túlemeli a kontrasztot. A mozgáskezelés minden LCD panel esetében plasztikus és . Itt egy képlet, ami megkönnyíti a dolgod: a nézési távolságot oszd el hárommal, és máris megkapod az ideális képernyőméretet, ami a legjobban passzol a. Ha egy ugyancsak colos méretű, de még csak Full HD-s tévéről van szó, akkor az említett távolság ,méter, ami még mindig nem mondható túl nagynak.


K esetén méter, col és ugyancsak 4K esetén pedig körülbelül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése