Vírusos betegségek listája

Vírusos fertőzésnek nevezzük a fertőzések azon csoportját, melyet vírusok okoznak. A májgyulladás vagy hepatitisz (hepatitis) a máj heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése, melyet elsősorban különböző vírusfertőzések , de más károsító hatások is okozhatnak. Vezető klinikai tüneteikben sok a hasonlóság, jellemző a sárgaság, de kórokozóik és az okozott betegségek különböznek . Gram-negatív aerob pálcák és kokkuszok által okozott betegségek. Az antibiotikumok bevezetése óta súlyos bakteriális fertőzések is eredményesen és gyorsan kezelhetővé váltak.


Sok-sok baktérium támadhatja meg szervezetünket, így a tetanusz, diftéria, szamárköhögés és tuberkulózis baktériuma. Az így kialakuló betegségek a fejlett országokban már ritkának számítanak, pontosan a . Fertőző betegségek listája az érintett részéről történő kötelező adatszolgáltatás, valamint az egészségügyi államigazgatási szerv részére történő. Creutzfeldt- Jacob- betegség (CJB). A legveszélyesebb vírus az Marburg- vírus.


Nevét a Frakfurt am Maintól északra fekvő idilli kisvárosról kapta, ahol Közép-Afrikából importált kísérleti majmokban fedezték fel. Ez a betegség , ha kifejlődik hasonló tünetekkel jár, mint az Ebola és a Marburg- vírus okozta fertőzés. Vannak vírusok , melyek nem ölik meg a fertőzött sejteket, hanem örökítő anyagukat a gazdasejtben hagyják, ahol az sokáig szunnyadó állapotban marad (látens fertőzés). A sejtet érő inger esetén a vírus újból szaporodásnak indulhat, és betegséget okozhat. De honnan lehet tudni, hogy a tüneteket kizárólag vírus okozza, és nem alakult ki olyan bakteriális eredetű szövődmény, amely.


A vírusok általában egy bizonyos fajta sejtet fertőznek meg. ITT VAN AZ ÖSSZES BETEGSÉG TELJES LISTÁJA , AMIÉRT ADÓKEDVEZMÉNY JÁR! Több száz betegség szerepel rajta, amikért adókedvezmény jár! Olyan betegségek szerepelnek a listán, melyekről biztosan nem tudta hogy érte adókedvezményt fogsz kapni!


KÉRLEK OSSZÁTOK, HOGY MINÉL TÖBB EMBER . A humán papillomavírus egy olyan víruscsalád , mely veszélyes nemi betegségek kialakulásáért felelős. Tünetei közé soroljuk például a nemi szervek tájékán megjelenő szemölcsöket, melyek ecseteléssel vagy műtéti úton eltávolíthatóak. Ugyanakkor a víruscsalád egyes típusai akár méhnyakrákot is . A cseppfertőzéssel terjedő kanyaróvírus lázzal, kiütésekkel jár, de agyvelőgyulladáshoz vagy bakteriális fertőzésekhez is vezethet.


Különösen gyakoriak a járványok a fejlődő országokban, ahol a kanyaró az egyik leggyakoribb fertőző betegség. Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött hónap egyenlő a különböző betegségek , fertőzések. Ahogy a hőmérséklet nulla fok alá csökken, beáll a fagy, akkor a betegek száma is csökken, hiszen a túl hideget a baktériumok, vírusok sem élik túl. A láz emelkedett testhőmérséklettel járó állapot, egy tünet, melyet kiválthat fertőző és nem fertőző betegség , külső hatás is. Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése.


A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon! Bizonyos vírus okozta betegségek ellen védőoltással, vakcinációval védekezhetünk. A jelenleg rendelkezésre álló főbb élő vírus ellenes vakcinák: a kanyaró, a mumpsz, a rubeloa, a járványos gyermekbénulást okozó poliovírus ( Sabin cseppek), a sárgaláz és a varicella (bárányhimlő) vakcinák. A legtöbb fejlődő országban hiányzik a csatornahálózat, a vízrendszert nem fertőtlenítik megfelelően és a helyi lakosok olyan vírusokat , betegségeket hordozhatnak, amelyek az öreg kontinensen ma már ismeretlenek. Külön veszélyt jelentenek a trópusi rovarok, amelyek számos fertőzést adhatnak át csípéseikkel.


A szexuális úton terjedő betegségek legnagyobb részét baktérium, de némelyikét gomba vagy vírus okozza. Most azokat a legismertebb kórokat mutatjuk be, amelyekért különféle vírusok tehetők felelőssé. Szerencsés esetben soha nem is kell ezzel a témával foglalkoznunk, mégsem árt , ha tisztában vagyunk azzal, milyen veszélyeket kell elkerülnünk.


Miért jelennek meg új betegségek ? A legtöbb újonnan felfedezett vírus feltehetően már évszázadok óta létezik észrevétlenül, vagy azért, mert távoli, vagy orvosi szempontból kevésbé tanulmányozott populációknál volt jelen. A betegségek listája bővülni fog. A vírusbetegségek e sorban még jelentősebbek a baktériumos és gombás megbetegedéseknél.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése