Vizes pince kiszárítása

A vakolatban feldúsult sóknak van egy rossz tulajdonsága, hogy a levegő páratartalmát megkötik, amit a tulajdonos úgy tapasztal, hogy a vakolat felülete folyamatosan vizes. Ez főleg a téli időszakban intenzív, mert a fal csak befelé a belső tér felé tud szellőzni és ez is növeli a levegő páratartalmát. A nedves falak többféle. IZONIL: Nincs többé dohos pince , vizes fal!


Az Izonil vakolat már sok használhatatlannak vélt pincehelyiségen és tulajdonosán segített, miután megszűntetve a vizesedést, eltűntetve a jellegzetes dohos. Szárítás nélkül felvittük a habarcsot és a vakolat szépen kiszárította magát, jól vizsgázott az Izonil. Ha a légtérben nagy mennyiségű nedvesség található, az ipari páramentesítő gépek biztosítják a gyors párátlanítást. Pince szárítás, párátlanítás, pince kiszárítása , nedves falak.


Vizes pince kiszárítása. Megszüntetjük a penészt, a nedvességet és a nyirkosságot a pincéjében az EU-szabványok alapján. A helyszínen felmérjük és a. Eleinte én is kicsit szkeptikus voltam, de látva a levegőből kinyert víz mennyiségét, és a pára csökkenését, már tudom, hogy jó döntés volt a párátlanító. Ehhez jön még az épület, a pince falainak anyaga, de az adott, úgysem tudunk rajta változtatni. A külső oldali falak és a padló szigetelő anyagának tartósan vízzárónak, párazárónak, adott esetben víznyomással, a talajban előforduló vegyi hatásokkal szemben ellenállónak és repedésáthidalónak kell lennie.


A gyakorlatban a bitumenes vastaglemezek és a kent bitumenes vastagbevonatok a beváltak. Társasház szárítás, 180- 2m², hét. Falszárítási tevékenységünk során megszüntetjük a nedves és vizes falakat.


A penészes fal többé nem jelent gondot, mert falszárítás során eltűnik a penész. Falak, picék, tetők utólagos hőszigetelése, és vízszigetelése. A földszinti lakások vizesedése egyáltalán nem ritka dolog, főleg a régi építésű házakban. Viszont olyan probléma, amit nem szabad félvállról venni, mert nemcsak az épület állaga roncsolódik, hanem az egészségünk is.


VB, de azért ne a lakásunkban tartsuk. Meglévő és felszivárgó víz elleni teljes körű védelem, éves szigetelési garanciával. Nedvesedő falak talajszint alatti utólagos nedvességmentesítése, kiszárítása. Nem elegendő a probléma elkendőzése (pl. penészes fal letisztítása), nagyon fontos megbízható utólagos falszigetelés készítése, hiszen sem egészségügyi, sem esztétikai okokból nem szerencsés vízes falú lakásban élni. Számos hatásos utólagos vízszigetelés létezik, azonban legtöbbjüket nehéz megvalósítani, . Ezen a molekulavastagságú gázrétegen keresztül csökken a vízmolekulákra ható adhéziós vonzerő, ami a kapilláris szívóerő megszűnéséhez vezet, azaz kialakul a kapilláris depresszió, és a víz.


Egyre inkább teret nyer a talajnedvesség elleni utólagos szigeteléseknél a fal szellőztetésével történő szárítás. Az alapfal, a pincefal és a talaj. Víznyomás elleni szigetelésre akkor van szükség, ha a pince az úgynevezett mértékadó talajvíz szintjénél mélyebben van, vagy medencét építünk. A mértékadó talajvízszint a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése