Zsákos mészvakolat

Ahogy Önnek praktikusabb! Egyszerű statikai követelményeknek megfelelő, gyárilag kevert mész-cement habarcs (MSZ EN szerint M5). Baumit Manu kézi vakolóhabarcs - 25kg - mész-cement alapvakolat kézi felhordásra - kül- és beltérre - minimális vakolatvastagság: kültérben mm, belteacut. Baumit Sanova egyrétegű trassz vakolat Egyrétegű, szálerősítéses fehér trassz- mész vakolat kézi és gépi feldolgozásra, régi épületek felúj.


Feldolgozásra kész általános alapozó nedvszíváskiegyenlítôként és tapadáselôsegítôként a Baumit zsákos (száraz) és vödrös (nedves) nemesvakolatokhoz és festékekhez, valamint Mozaik Vakolatokhoz. A vakoláshoz alkalmazhatunk: előkevert zsákos vakolóhabarcsot, vagy hagyományos meszes vakolatot és micropolos habarcsot egyaránt. Hagyományos mész, vagy javított mészvakolat : alkalmazásakor a helyes műveleti sorrend a következő: vakolás. A felületet portalanítani kell ( cirokseprűvel le kell seperni). Ezért szoktam azt mondani, hogy a mészhabarcs bekeverésekor még csak a keverő közelében se legyen cementes zsák , mert nem bírja megállni a szaki, hogy ne.


A vakolatot, illetve annak legfelső rétegét természetesen simára kell húzni - bár láttam már rücskösen hagyott vakolt felületet, ami nem . A vakoláshoz használhatunk: hagyományos meszes vakolatot,előkevert zsákos habarcsot, micropolos habarcsot. Ezt követően felhordjuk az első tapadást javító ún. Megköszönném ha ezt megosztaná velem valaki, régebben mikor a telkünkön csináltunk hasonló dolgot, akkor valami könyvből néztem ki de most hiába kerestem nemtalálom. Eleinte gondolkodtam a zsákos vakolatanyagokon is, de iszonyat drágák a hagyományos anyagokhoz képest :O. Előre is köszi a segitséget.


A habarcstechnológia új irányai. Klasszikus építőanyagunk a habarcs jelentőségét egyes építésmódok egy-egy időre csökkenthetik, de fontossága, amíg kőműves munkák lesznek, megmarad. A felület előkészítését az előfröcsköléssel kezdjük, kész anyagot is vásárolhatunk erre, zsákos előfröcskölő, vagy úgynevezett gúzoló anyag, de kézzel is keverhetünk híg cement és homok keverékét vízzel ( 1:arányban).


Két szempontja is van ennek a műveletnek, az első, hogy a még esetleg poros . Durván lehúzott, vagy dörzsölt felületi kialakítással gépi vakolatként külső vagy belső felhasználásra. Ajánlott vakolatvastagság kívül mm, belül mm. Anyagszükséglet: mm-es vakolatvastagságnál kb. Keverővíz szükséglet kb.


Csomagolás:kg-os zsákokban. Kedvezô kezdôszilárdsága, szokványos végszilárdsága, mérsékelt hôfejlesztése következtében szélesköruen használható cement. MKP beltéri munkákhoz MKP kül- és beltéri munkákhoz. Kg, Anyag szükséglet: zsák (30kg) szárazhabarcs = kb.


Rakat norma: kg-os zsákokban, Kg. Sakret MZP-Cementes előfröcskölő. Turbosol POLI T EV mészhabarcs és zsákos habarcs,cement pépek szórására, szállítására,injektálására finombeton szórására (max 2mm szemcseméretig) alkalmas. BME – Építészmérnöki Kar – Építéskivitelezési Tanszék.


A nagyobb vakolásokhoz a vakolóhabarcsokat többnyire gyárilag előre elkészített zsákos kiszerelésben szerzik be, amelyhez víz hozzáadásával a vakolandó felületen biztonsággal készíthető azonos minőségű vakolat. A vakolóhabarcsok felhasználási területük szerint lehetnek: - homlokzatvakolatok ( nagy szilárdságú),. Ennek megfelelően kínálunk gépi és kézi felhasználásra kifejlesztett vakolatokat.


A vakoló- gépek esetében már nemcsak kézi anyagszállításra van lehetőség, hanem a poranyagszállítás gépi feltételei is cégünk rendelkezésére állnak. A simítás nagyon egyszerű. Zsákos simítóanyagot kell venni. Nem találsz olyan finom homokot tüzépen, ami abban van. Ott is a víztartalom a döntő.


Ha túlvizeze nagyon lassan húz meg tudod elkezdeni simítani. Felkened glettvassal, glettvasat szögben megdöntve lehúzod a felesleget.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése