Csemege szalámi recept

Magyaros, parasztos házi füstölt szalámi és kolbász receptje Balatoni József szalámi mestertől. Hogyan készítsünk otthon téliszalámit vagy sima csemege szalámit? Hasonlóan finomat mint a pick, herz.


Valami jó fűszer, recept ? Nincs is finomabb, mint a házi szalámi , a most következő cikkben megosztjuk veletek a régi, jól bevált receptet, biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok! Hozzávalók: Sertés színhús kg. A kolbász vagy szalámi csípősségét a paprika fajták arányait módosítva, ízlés szerint határozzuk meg.


Mióta rengeteg import élelmiszert kapni úton és útfélen, azóta elterjedt ez a fajta fehér szalámi , ami viszonylag frissen készül, nem egy hosszan érlelt, füstölt fajta. Azok kedvéért, aki hozzám hasonlóan megszerették, itt a receptje , lehet otthon is nekiállni. A házi készítés előfeltétele egy jó éles húsdaráló, nagyon apró lukú . A legfinomabb Csemege szalámi a Mindmegette recepttárban. Válogass több ezer recept közül.


Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban ezeknek a kolbászoknak szép kultúrája alakult ki az évszázadok során, és az sem kell hogy megzavarjon bennünket, hogy olaszul a legtöbbet salame névvel illetik: nyugodtan vegyük őket a kolbászok közé, elvégre a szalámi is csak egy vastag . A húst és a szalonnát apró kockákra kell vágni(2×cm). Ezt a ledarált fűszerek keverékében pácoljuk 1-napig,naponta jól átkeverve. Ezután finom lyukú darálón átdaráljuk és akár keverés nélkül bélbe,műbélbe töltjük. Egynapi szikkadás után felakasztjuk a füstülőbe.


Mielőtt megválaszolnánk a kérdést, felhívjuk olvasóink figyelmét a címben nem véletlenül kiemelt E 2tartósítószerre. Mára sajnos megszokottá vált ennek a tartósítószernek az elterjedése is, így egyik kiváló ízű magyar termékünk se menekült meg előle, akad benne is gazdagon. Az eredeti Pick - szalámi fűszerei között nincs paprika. A paprikás ízesítésű ( csemege ), illetve a csípős szalámi csak később terjedt el. A szalámi hússzükséglete is speciális.


A legmegfelelőbbek a sertések között az idősebb egyedek. A továbbtenyésztésből kivett kocák és ártányok biztosították az alapanyagot. Kolbász, szalámi kérdésnél azt hiszem elkerülhetetlen, hogy újra és újra előhozzam kedvenc témám, amelyen szörnyülködni tudok, hiszen a tudatos vásárlás egyik legnehezebb pontja a felvágott kérdés. Sok év kellett ahhoz, hogy leszokjunk róla.


Házi kolbász és szalámi recept képpel. A házi kolbász és szalámi elkészítési ideje: 1perc. Hamisítatlan, hiteles kolbászrecept a békéscsabán legendás Krajcsó Pál nyomán! VALÓDI CSABAI HÁZIKOLBÁSZ recept ! Krajcsó Pál a kolbászfesztivál versenyének névadója, a helyi kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke. A töltelékeknél csak a hozzávaló húsok és fűszerek mennyiségét írom le, mert természetesnek tartom, hogy azokat mindig jól összekeverve, egynemű anyagként tölthetjük.


Ha mód van rá, mindig ún. A felsorolt szalámireceptek paprika hozzáadása és füstölés nélkül is több hónapig . Alapanyagok választása, előkészítése, sózás-fűszerezés, ízesítés, elegyítés. Töltés, füstölés-szikkasztás, tartósítás-érlelés, vagy frissiben elkészítés.


Régi és új leírások, szakácskönyvek és saját gyűjtések alapján. Elfeledett ízek felelevenítése, receptek , házi módszerek. Régi fogások és vadfeldolgozási eljárások.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése