Rossz beton javítása

Szinte minden épületben maradnak olyan betonfelületek , melyekre nem kerül semmilyen burkolat. Ez olyan helyiségekben jellemző, ahol a kevésbé igényes megoldások is megengedhetők. Ezzel is spórolnak az építkezők, így a kamra, a szerszámos, tároló-helyiségek és a garázs sokszor csupasz . Az időjárás, de főként a hó, a fagy és az eső ugyanis a rossz minőségű kültéri betont nagyon hamar ki tudják kezdni, ezáltal a felület megrepedezik, illetve mállani,. Az Estrich-alapú kültéri betonjavítás kiválóan alkalmazható száraz és nedves aljzatú helyiségek, teraszok vagy erkélyek javítására centimétertől 2 . Időtálló betonfelületek létrehozására két lehetőségünk van. Az egyik, a régi beton teljes elbontása, majd új kialakítása.


A magas bontási költség és az időveszteség miatt érdemes a már meglévő felületre – természetesen megfelelő előkészítést követően – javítóréteget felvinni. Ebben az esetben hátrányt . A károsító hatások miatt állaguk. Javítható vele elkopott, felfagyott felület vagy épp lapostető. Színezhető, csiszolható, ezért dekorbeton is készíthető belőle. Ezért fog a teteje porlani, sőt a szilárdsága is sokkal kisebb lesz, hiszen kimosódott belőle a cement, hajlamosabb lesz a zsugorodásra, ezáltal a repedezésre, és még a síklapúságával is problémák lesznek.


Gyakori probléma, hogy nem megfelelő minőségű, porló, málló felületű aljzatbetonra kell burkolatot készíteni. Beton : beton felújitás, beton impregnálás, betonhibák javítása , betonjavító, csiszolt beton , gyenge beton erősités, gyenge beton javítása , ipari padló, ipari padló. Beton repedések burkolatra kifejtett hatásai, okok, megelőzés és javítás , módszerek! A rossz beton felületeket sok esetben betonjavítással is helyre lehet állítani. A nem megfelelően kivitelezett aljzatbeton folyamatosan hibákat fog okozni.


Hibás felületek esetében a betoncsiszolás előtt betonjavítást kell alkalmazni. Az aszfaltbeton burkolatok tipikus felületi hibája a hosszabb idő után jelentkező nyitott felület. A felület ritkulását okozhatja a hibás tömörítési technológia, kihűlt aszfalt bedolgozása, rossz keverék összetétel, stb.


Kis felületek javítása esetén . Sok esetben előfordul, hogy a betonfelület annyira rossz állapotban van, hogy nem lehet, illetve nincs értelme felcsiszolni. Ilyenkor a megoldás, hogy csiszolás előtt kijavítjuk a betonfelület hibáit. Azokon a helyeken, ahol nagyon rossz a beton minősége kivéssük a rossz területet és gyorskötő betonnal, vagy műgyantával . Az okokat gyakran a szerkezet rossz tervezése, méretezése, vagy a hibás technológia, a rossz kivitelezés okozza: például a betonkeverék nem megfelelő összetétele, a helytelen. Egy régi beton járdára szeretnék új réteget önteni betonból. Mi az a minimum vastagság ami tartós lesz?


A régi, egyenetlen, kitaposott betonlépcsőt fel kell újítani. Először alaposan le kell tisztítani a lépcsőt. El kell távolítani a laza, homokos részeket.


A pormegkötés és a tapadás javításának biztosítására gondosan nedvesítse be a lépcsőt egy kenőkefével. Az emberi tényezők közül az egyik ok, hogy korábban a betonokat nem megfelelően készítették és a beton felületkezelése is elmaradt. A porló, morzsolódó felületek anyaghiányosságra utalhatnak. Továbbá a mai divatos „látványbetonok” vagy látszóbetonok rossz.


Ennek oka általában a kevés vagy rossz minőségű cement használata, de az is lehet, hogy a betonhoz szükséges anyagok nem lett megfelelően összekeverve. Vasbeton épületszerkezetek, aljzatbeton kitöréseinek és fészkesedésének javítása : A környezeti hatások (pl. eső, fagy, széndioxid a levegőben stb.) a vasbetonszerkezetek gyors károsodását okozhatják (karbonátosodás). A beton javítása két okra vezethető vissza. A Ceresit PCC (Polymer Cement Concrete) betonjavító rendszer kiválóan alkalmazható statikus .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése