Cékla nyersen

A friss céklának kipréselheted a levét, felhasználhatod salátákhoz, vagy készíthetsz belőle levest. Levele is gazdag A- és C-vitaminban, vasban és kalciumban. A spenóthoz hasonló módon használhatod fel: egyszerűen főzd néhány percig és egy kis . A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen. Csak hámozzuk meg és máris használható.


Friss ízt ad a salátáknak, a szendvicseknek (próbáljuk meg sajttal), vagy lehet más zöldségfélék kísérője is.

Gyümölcs-zöldség turmixba is rejthetünk egy-egy céklagumót, sőt sütemények tésztáját is gazdagíthatja. Ha üde, harsogó színekre vágysz a tányérodon vagy az ebédlőasztalon, akkor hajrá és dobd össze ezt a villámgyors cékla -alma-sárgarépa salátát. Az összes zöldségféle nyersen kerül ebbe a vitaminbombába, még a cékla sütésével ill.


Mivel a gazdag vitamin és ásványianyagtartalom nyersen fogyasztva érvényesül a legnagyobb mértékben, és a cékla is csak egy répa, nem kell feltétlenül hőkezelni. Ha szeretik a szépen tálalt, mutatós ételeket, szeljék hajszálvékonyra, locsolják meg különböző fűszeres öntetekkel, és kész a tökéletes . Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni - illetve vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. Nézzük, mi mindenre jó a céklalé!


Támogatja a vérnyomáscsökkentést.

Nyers céklasaláta recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. A céklalé hozzájárulhat a magas vérnyomás . A nyers céklasaláta elkészítési ideje: perc. Lehet, hogy ez a jelenség áll a . Gyökere húsos, leveses, sötét lila színű.


Fölhasználása az étkezésben szerteágazó, de a legjobb, ha nyersen saláták keverékének használjuk. Ha azonban megvizsgáljuk vastartalmát, arra következtethetünk, hogy más növényekhez viszonyítva semmivel sem tartalmaz több . Kóstoltad már a sült céklát? Ittál már céklás sárgarépalevet? Nyersen reszelve citromlével megvan? Fedezd fel, ha eddig csak ecetes céklát ettél!


Mennyei Nyers céklasaláta recept! Sokáig csak a főtt, ecetes-cukros salátaként készítettem , de aztán jött a kísérletezés, így született ez a nyers céklasaláta recept is. Készíthető például rozmaringgal ízesítve, de a balzsamecet sem rontja el . Kiváló folsavforrás, rostokban gazdag, de magnézium- és káliumtartalma sem elhanyagolható.


A céklát a legtöbben csak ecetes salátaként ismerik, és felnőttként is elképzelhetetlennek tartják, hogy másként, megkockáztatom, jobban is el lehet készíteni.

Pedig egészen mennyei ízeket fedezhetünk fel benne. Nagyon szeretem a céklát. Pedig gyerekkoromban ez is azon zöldségek közé tartozott, amit alig ettem. Viszont rá kellett jönnöm, hogy a cékla iránti újdonsült szenvedélyem egyáltalán nem érzékelhető a blogon. Pedig sokszor eszünk, a legtöbbször nyersen , valamilyen saláta formájában.


Minden része, levél, szár, gumó felszeletelve vagy lereszelve szép színfolt és karakteres íz a salátákban. Természetes módon, hűvös helyen tárolható, így gyakorlatilag egész évben nyersen a rendelkezésünkre álló zöldség. Szűrd le és vágd apró csíkokra. Cékla -répa-alma saláta. Cukros, ecetes lében hagyd kihűlni, utána szűrd le.


A nyártól őszig termő céklát fogyaszthatod nyersen , salátaként, főzve, köretként, készíthetsz belőle levest vagy akár céklachipszet, de fogyaszthatod csak magában is. Főzve veszít jótékony hatásaiból, ezért a legjobb, ha nyersen kerül az asztalra. Néhány további hozzávalóból ízletes céklaturmixot is . Ez a méltatlanul elfeledett zöldség nemcsak a rák megelőzésében segíthet, hanem a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat. Méregtelenítő, májvédő és vérképző hatását nyersen fogyasztva fejti ki . Nemcsak savanyúságot készíthetsz belőle, leves, saláta, köret alapanyaga is lehet a vitamindús cékla.


A gyümölcscentrifugával nyersen előállított céklalé gazdag folsavban, és többek között segít leküzdeni a megfázást meg az influenzát, valamint szabályozza a máj anyagcsere-folyamatait.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése