Hogyan falazzunk téglával

Budapest és vonzáskörzetében családi. A vízszintes hézagból kitüremkedő felesleges habarcsot kőműveskanállal le kell húzni. A téglák végleges helyükre illesztésénél, a hagyományos téglafalaknál megszokott kőműveskalapács helyett gumikalapácsot kell használni. A válaszfaltéglákat kötésben kell falazni. A téglákat úgy kell kiosztani, hogy a falvégre mindig . A falazási munkák megkezdése előtt az alapozást kell elvégeznünk.


Röviden térjünk ki az alapozással kapcsolatos tudnivalókra. Falazás menete házilagos falazasok munkafolyamatok Falazás házilagosan lépésről lépésre, és a falkészítés munkafolyamatai A falazás a kőművesmunkák egyik legismertebb munkafolyamata. Talán mindenki kipróbálta már a falazást, legalábbis Legó kockákból!


Nézzük meg, mi szükséges egy tégla vagy Ytong. Továbbá könnyen lehet vele falazni , könnyű illeszteni, és aki már látott nem kifejezetten csúcsformában lévő kőműves által (remélem, elég finoman fogalmaztam) felhúzott téglafalat , az nagyjából sejti, mit is jelet ez az előny. Feljebb azt írtam, hogy a tégla esetében sok lehet a törmelék, akkor itt viszont meg . Az állóhézagok mm-es mérete viszonylag könnyen tartható. A téglafalat a téglakötés szabályai szerint kell falazni.


YTONG és Silka letölthető anyagokm műszaki leírások. Ytong falazóanyag, Silka mészhomok tégla és Xella építőanyag márkakereskedés Győrben. A keresztkötés is hasonló, csak itt minden második futósor is eltolódik fél téglával az előzőhöz képest. A bekötő kötés csupa kötőtéglákból áll, a függőleges hézagok pedig egy negyed téglával tolódnak el.


A gyártási technológiából adódóan csak az egyik oldalt lehet síkra falazni. A tégla kisebb oldalát fejnek, a hosszú oldalát pedig fúrónak hívják. A tégla szükség szerint keresztben, esetleg hosszában darabolható. Kötésfajták: Minden téglafalat kötésbe kell rakni, ami azt jelenti, hogy a téglákat úgy tegye egymásra, hogy a szerkezet minden része egyforma szilárdságú és tartós legyen.


A fél téglánál vastagabb falak egyes rétegeit csak futó-, ill. A futó- és kötısorok rétegenként váltsák egymást. Az eltolódás mértéke egy negyed vagy egy fél tégla.


Akkor már le volt pakolva egy adag tégla , cement és szigetelő. Az egyes rétegekben a lehetı legtöbb . A legelterjettebb téglafajta amit az építkezések nagyrészén használnak a Wienerberger gyártó Porotherm téglája vagy a Leier gyártó téglái. A két gyártó közül a Leier tágláját rendeltük meg, mert kedvezőbb árat kaptunk.


FALAZOTT TÉGLA Válaszfalak építésének szabályai. Az aljzat esetleges egyenetlenségeit falazóhabarccsal kell kiegyenlíteni. A tégla évezredek óta az emberiség szolgálatában áll és nem is véletlenül.


Tartós, időjárásálló, nagy nyomószilárdságú, olcsó és könnyen bontható, átalakítható. De milyen fajta téglát , vagy pontosabban kifejezve falazóanyagot válasszunk? Több szempont is felmerülhet, amit a falazat kiválasztásánál . Feladat ismertetése: Falazás kisméretű téglából helyszínen kevert falazó habarcsba rakva, az alábbi rajz alapján. Feladat leírása: Készítse el a mellékelt ábra szerinti merevítő pilléres szigetelést tartó falszakaszt sík, sima felületen, kisméretű téglából sor magasságban, helyszínen kevert. Ellenőrizze a fogadófelületet . Előfordul, hogy ez csak akkor derül ki, amikor már a vakolásra, burkolási munkálatokra kerül sor, s a burkoló próbálja ezeket az eltéréseket kijavítani.


Szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy síkra csiszolt felületű tégla felhasználásával, s precíz kivitelezői munkával ez nem fordulhat elő. Neked csupán egy jó kőművesre van szüksége teljesen ugyan az mint ha tégla falat raknának, csak kétszer olyan nehéz és vizes vágó szükséges hozzá. Az első sort kell nagyon pontosan lerakni mivel vékony habarcs fogja össze a téglákat. Egy biztos aki tud normális minőségben Ytongot falazni.


A tégla nagy hagyományokkal bíró égetett vázkerámia, míg az Ytong pórusbeton vagy gázbeton, relatív fiatal építőanyag, ami rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert. Mindkét anyag rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, amelyeket mérlegelve kell eldöntenünk, hogy mely tulajdonságokat részesítünk előnyben . Lakásfelújítás, lakásátalakítás. A ferdén elhúzott szakaszban a járatot belül nem szabad lépcsősen falazni , hanem a téglákat a hajlásszögnek megfelelően le kell faragni vagy ferdén befalazni.


Az elhúzások rontják a huzat erősségét, ezért ezeket lehetőleg kerülni kell, vagy minél rövidebb szakaszra korlátozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése