Salakbeton ház

Bauxitbeton, salakbeton , azon belül kazánsalak, kohósalak és martinsalak. Ezek az építőanyagok rendszerint nem szerepelnek az ingatlanok hirdetéseiben, külön nem hívják rájuk föl a figyelmet. Vagy a szomszéd elmondja. Ennek fő forrása a már emlegetett salak, amelyből éveken keresztül falazóelemeket is gyártottak ( salakbeton !), de előszeretettel töltötték fel ilyen salakkal a födémeket és az aljzatokat (akkoriban ez viszonylag hőszigetelőnek számított). A problémákat elsősorban az okozza, hogy a korszerűtlenül elégetett szenek salakjaiban - egyrészt az el nem égett szénszemcsék, másrészt a salakban lévő.


Az olcsó megoldásnak azonban akadtak mellékhatásai: esetenként elporladnak, tönkremennek a salakbetonból készült szerkezetek.

Mivel a megvásárolt ház nem volt teljesen kész állapotban, pár százezret még „ beletettek”, és a külső falat is bevakolták. Ferenc lakásának a padlózata készült a rossz minőségű salakbetonból , ami a kémiai bomlás miatt terjeszkedett, és felszakította a nappaliban a járólapokat, a szobákban pedig a . Vettünk egy házat és az egyik szoba fölött kohósalak van hőszigetelés gyanánt- valahol azt olvastam, hogy a kohósalak veszélyes. Kissé beijedtem két kisgyerekkel odamenni lakni. A kérdésem az lenne, hogy mennyire tartós a szerkezete egy ilyen háznak ha néhány helyen penészes? Ha rendszeresen fáj a feje és a közérzeted sem a legjobb, nézz szét a lakásban és annak környékén.


Számos veszély leselkedhet rád! A könnyebb fajsúlyú salakot cementtel keverve használhatjuk salakbeton készítésére. Azonban ilyen célra csak a kilúgozott salakot használhatjuk.

Erra a célra jól megfelel a gázgyárak, erőművek és kohók öt évnél régebben szabadon álló salakja. Az alapján lehet előre jósolni, hogy x évig az még ház lesz. Egyáltalán nem akartam salakból készült házat venni! A salakbeton az egyik legegyszerűbb új építőanyaga. A gond az (nekünk legalább is), hogy az eladó építette, . Az építés csúszózsaluzatos öntött technológiával történt.


A lakások belső választószerkezeteit . A vasgyártás és a bányászati termelés során keletkezett melléktermékeket széles körben alkalmazták építőanyagként vagy építőanyag adalékként. Az egyik leghíresebb a gázszilikát volt, amelynek előnyeiről és hátrányairól ma is megoszlanak a vélemények, a radioaktív sugárzás ügyében mendemondák . Az alábbiakban a bauxitbeton felhasználásával létesült épületek általános tulajdonságait foglaltuk össze. Adattárunkban az épületeket jellegük, építési idejük, elhelyezkedésük (megye, település, utca, házszám. helyrajzi szám) szerint tartjuk nyilván kereshető formában. Lakossági felkérés: ▫ ház (vidéki, budapesti) radiometriai felmérése. Helyszíni és laboratóriumi mérések.


Salak- és pernyetartalmú építőanyagok (gázszilikát, salakbeton , salak) vizsgálata, minősítése. Budapest Budapest 6) vizsgálata. OSSKI és az ATOMKI, 1ház felmérése. Ez a lakás megbetegít, mondogatja az életveszélyes házban élő rákos asszony. Nem véletlenül nevezik így a martinsalakos házak problémáját, amely ezer ingatlant érint az ország északi vidékén.


Az anyag, a médium viszont újabb formaképzések rendelkezésére áll, újra és újra.

Az öntött salakbeton építési mód rendszerelve, hogy az épület függőleges teherhordó szerkezetei helyszínen összeállított öntőformában könnyűbetonból öntik. A közbenső födémek előre gyártott vasbeton elemek, vasbeton koszorúba fogva, melyek a falszerkezetekre támaszkodnak. Ha a kivitelezés során . A családbarát otthont remek elosztással építették meg( salakbeton tégla).


Az idő múlásával a régi beépített falban lévő víz-, és villanyvezetékeket hat évvel ezelőtt új és korszerű csövekre cserélték.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése