Uhd tv nézési távolság

Ez azért számít, mert szemünk felbontóképessége véges: hiába veszünk például 4K -s tévét, ha azt méterről fogjuk nézni, akkor semmivel sem leszünk előrébb, mintha egy. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hogy az egyes képméretekhez és felbontásokhoz milyen optimális nézési távolság tartozik: . Logikus, hogy minél közelebb ülünk a televízióhoz (illetve a fordítottja, egy bizonyos nézési távolság mellé minél nagyobb képernyőt választunk), annál. K -nak, viszont ahogy távolodunk ettől, úgy válik egyre kevésbé láthatóvá a 4K -s felbontás nyújtotta részletesség, ha pedig . A távolabbról való UHD anyag viszont nem adja vissza az UHD tv -zés elvárható élményét. Persze tv -t akár a szomszéd abalkán benézve is lehet . Mekkora tévét vegyek, és milyen messziről nézzem? Egy ember tudja középről nézni, a mellette ülő szerencsétlenek a szélső kerettel kerülnek egy vonalba, vagy kényelmesen elterpeszkedve már nem lesz velük szemben a TV egyetlen darabja . Könnyen kikövetkeztethető, hogy a négyszer nagyobb felbontás sokkal több és apróbb képrészlet megjelenítését teszi lehetővé, azonban a boltokat egyelőre nem igazán érdemes megrohamozni a 4K tévékért, és nem csak a magas ár miatt.


Vegyük például a nézési távolság kérdését: amennyiben egy . Ultra HD TV -ket pedig ez a logó jelöli. Az ilyen felbontású műsorok csak elegendően nagyméretű képen mutatják meg részleteiket. Látásunk felbontóképessége határozza meg a képméret és képfelbontás viszonyát és a felbontástól valamint a nézési távolságtól függően . Az, hogy nekünk épp melyik az ideális méret, azt magának a lakásnak a méretei, főként a tévé és a hely, ahonnan nézzük közötti távolság határozza meg. Ajánlott minimum, illetve maximum Tv nézési távolságok.


A Smart TV (okos TV ), olyan televízió, amely a hagyományos TV -hez képest továbbfejlesztett képességekkel rendelkezik a kapcsolódás, tartalom és. A 4K -t igazán próbára tevő időszak az lesz, amikor az árak már normalizálódnak, de a felhasználók rájönnek arra, hogy bizonyos méret alatt, illetve bizonyos nézéstávolság felett értelmezhetetlen a különbség a full HD panelekhez képest. Biztos, hogy fontos a 4K ? Akár házimozi projektort, vagy tévét vásárol, egy bizonyos tényező minden esetben megbélyegzi a képi élményt, ami nem más, mint a nézési távolság.


Utóbbit most egyszerűen szemléltetjük. Amikor tévé vagy házimozi projektor vásárlásra kerül sor, sokan elvesznek a termékadatokban, . Az alábbiakból kiderül, milyen szempontok alapján érdemes optimális nézési távolságot választani. Azt rögtön szeretnénk leszögezni, hogy a megfelelő távolság valamennyire szubjektív, mert az egyéni preferenciáktól és a látásélességtől is függ. Hogy hogyan, az rögtön kiderül. A TV ajánlott nézési távolságáról gyakran megfeledkezünk.


Válassz megfelelő átlót a táb. Két okból veszek új tv -t, ha elromlik vagy ha szignifikánsabban jobbat kapok. Leírtam a saját nézési távolságaimat , leírtam milyen elvárásaim vannak kontrasztban és mozgásmegjelenítésben. Nyilvánvaló hogy még évekig nem érdemes 4k -s tv -t venni, mert a nagy képátló és az OLED egyelőre megfizethetetlen.


TV , ívelt, ultra HD , 4K. Régen azt javasolták, hogy a képernyő méretétől függően 2-méterről nézzünk tévét, ma azonban célszerű olyan távolságot megválasztani, amely nem okoz. Az ívelt TV előnyeit például az átlagos, 3-méteres nézési távolságból élvezhetjük ki a leginkább. Természetesen a Full HD készülékek megjelenésével a nézési távolság csökkent, például egy collos készüléket elég, ha méterre állítunk a foteltől, közelről is élesen . A filmek, vagy sorozatok nézése sokak számára fontos kikapcsolódási forma.


TV vásárlási kisokos a nyárra. Bár a tartalmak forrása legtöbbször számítógép, mégis sokkal nagyobb élményt nyújthat ha megfelelő méretű és ideális távolságban elhelyezett képernyőn nézzük a filmeket. Arról nem is beszélve, hogy enélkül is túl sok időt . Egyszerűen alkalmatlan a minőségi TV -zéshez egy bizonyos képátló alatt a nagyobb nézési távolság.


Ezért vagyok szkeptikus egy kissé a 4K -s rendszerrel, mert az átlagos lakásokba csak igen nagy méretű képernyő mellett lehet igazán élvezni a minőségét. Ezek ára viszont még a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése