Ytong falazat

Az Ytong falazat kiváló hőszigetelő tulajdonságát az apró pórusokba zárt levegő garantálja. Homogén anyagszerkezetéből adódóan rendkívüli hőszigetelési tulajdonsága a falazóelem minden irányában azonos. Könnyen, gyorsan megmunkálható, mely lehetővé teszi az építési idő lerövidítését, . Károsodhat-e az Ytong falazat túlzott mértékű nedvesség hatására (pl. csőtörés)?


Ytong pórusbeton falazóelemek alkalmazása esetében is, mint minden más falazó elem esetén a falazatot védeni kell a tartós nedvességhatásoktól.

Ha a védelem ellenére a falazatot túlzott nedvesség éri (pl.: csőtörés) annak hatására az . YTONG és Silka letölthető anyagokm műszaki leírások. Ytong falazóanyag, Silka mészhomok tégla és Xella építőanyag márkakereskedés Győrben. Falazat egyenértékű hővezetési tényezője.


YTONG falazóhabarccsal falazva, bármelyik falazóelem esetén λterv. Normál vagy nútféderes falazóelem esetén: habarccsal falazva habarccsal falazva. Mert az YTONG falszerkezetek cm-es falvastagságtól kiegészítő hőszigetelés nélkül is kielégítik a szigorúbb energetikai követelményeket, ezért nincs szükség költséges kiegészítő hőszigetelésre.

YTONG épületfizika: A pórusbeton építőanyagnak kiváló épületfizikai tulajdonságai vannak. Ennek köszönhetően az Ytong építési rendszer (Ytong téglák, válaszfal elemek, föd émpallók, áthidalók stb.) használatával kellemes hőérzet ytong falazat ű és légállapotú terek . Ebből adódóan a belőlük készített falazat alatt sem olyan masszív szerkezetet kell elképzelni, amelyek a kisméretű téglából épültek anno. Gyakran felmerül ( legalábbis akikkel én beszéltem, azok közül többen emlegették), hogy a válaszfalak hangszigetelése az Ytong esetében rosszabb a tégláénál. Az Ytong építőelemek adta homo- genitás a nyílásáthidalás síkjában sem szakad meg. A vasalt áthidaló ugyanolyan tapadó felületet és hő- szigetelő képességet biztosít, azo- nos módon vakolható, mint a körü- lötte lévő Ytong falazat.


A tégla a legismertebb falazóanyag. Ezért nem véletlen, hogy sokan téglából építik új otthonukat. Ami a családok többségénél újra és újra bizonyítottan beválik , az nem lehet rossz nekünk sem. Cégünk az Ytong falazóelemeket folyamatos akciós áron tudja vevőinek biztosítani. A több millió apró pórusba zárt levegő, mely . YTONG DE födémpallók koszorú csomópontja, Xella.


Koszorúmegoldás példák, különböző födémtípusokhoz, Xella. Vázkitöltő falazat 30-as függőleges metszet közbenső födémnél, Xella. Koszorú megoldás közbenső cm-es teherhordófalnál, . Az előfalazó lapokból bortároló állványok, kisebb dobogók, egyes beépített bútorok ötletesen építhetők, illetve kiállítási standok építésekor is előszeretettel alkalmazzák.

Az YTONG előfalazó lapokból az elem karcsúsága miatt nem építhető térelhatároló válaszfal, mert az elemek vastagsági méretei nem biztosítják a falazat. Mindkét anyag rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, amelyeket mérlegelve kell eldöntenünk, hogy mely tulajdonságokat részesítünk előnyben . Ezekre a terhelésekre mé- retezett fal szerkezeteket nevez- zük teherhordó falaknak. Az Ytong kiváló hőszigetelő ké- pesség mellett optimális nyomó- szilárdsággal rendelkezik.


Viszont a Silka falazat szinte ugyanannyiba kerül, mint az Ytong , de hőtároló és hanggátló képessége is remek! Lehet persze vasbetonból is építkezni. Ha valaki nem ódzkodik a beton látványától, annak az első képen látható szendvics szerkezetű fal is alkalmas lehet!


Ez a repedés nem minden esetben jelenti a falazat repedését is, erről bontással lehet meggyőződni. Az épület alatti talaj konszolidációjának lezajlása után ezek a jellegű hajszálrepedések keletkezése megszűnik, azok általában festési módszerekkel kijavíthatóak. Nehézszerkezetes falazat.


Pórusbeton ( Ytong ) falazat : Homogén szerkezeti rendszer hozható létre az Ytong építési elemek alkalmazásával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése