Vasbeton koszorú szigetelés

Az AUSTROTHERM koszorú hőszigetelő elem lényegesen leegyszerűsíti a hőhidak szigetelési munkáit. A speciális formájú szigetelőanyag bennmaradó zsaluzatként és hőszigetelésként egyaránt működik. Az épületek hőhídmentességét, komfortját és energiaigényét jelentős mértékben meghatározza az, hogy a koszorúk környékét kellő körültekintéssel hőszigetelik.


Az elemeket Apripur ragasztóval kell a fal felső . Ha a homlokzat teljes felületére hőszigetelő rendszert terveztek, akkor nem szükséges a szigetelő lemeznek vakolhatónak lennie, alkalmazhatunk olcsóbb változatot is. Lényegében csak a kivitelezés során kapott betonnyomást kell elviselnie. A szerkezet elkészülte után már nem nehezedik rá teher.


Egészen más a helyzet, ha maga a hőszigetelés képezi a zsalut. Ehhez speciális, terhelhető koszorú hőszigetelő elem szükséges. Heratekta koszorúszigetelési rendszer.


A koszorúra illetve áthidalóra kerülő . Cementkötésű háromrétegű fagyapot építőlap (polisztirol hab hőszigetelő maggal, kétoldali cementkötésű Heraklith fagyapot fedőréteggel), egyrétegű Heraklith fagyapot talppal. Manapság azonban különböző műanyag kötőelemekkel lehet a betonhoz rögzíteni a szigetelőlapokat. Az ilyen típusú koszorú elkészítésénél is kell zsaluzatot készíteni. A zsalut általában úgy rögzítik, hogy a koszorú alatti falazatot több ponton átfúrják, majd stafnikkal, pallókkal vagy gerendákkal a koszorú. Az épületeknek azok a pontjai minő- síthetők kritikusnak, ahol geometri- ai okok ( falsarok) vagy anyagváltás.


Ezeken a pontokon az átlagoshoz képest jelen- tősen megnövekszik a hőleadás. Ilyen az erkély-lemezek, konzolok, koszorúk , áthidalók, pillé- rek és a . Betonkoszorú szigetelés. A zsalu belső oldalán elhelyezett szigetelés ideiglenes rögzítéséről gondoskodni kell.


A speciális koszorú hőszigetelő elemet a falra és egymáshoz is ragasztóval kell rögzíteni. A felület tiszta és sík legyen, kismértékű nedvesség viszont gyorsítja a kötést. Gázbeton téglából épített falú házunkat szeretnénk hőszigetelni, Mivel olvastuk, hogy a polisztirol anyagú hőszigetelés erre a falra nem megfelelő, mert bezárja a párát a falba, ezért a kőműves. Zártkert-külterület építés. Különösen fontos, hogy az építkezés során a nyers beton felületeket, például a koszorúk és.


A hőhidak annál károsabbak, minél nagyobb a . Austrotherm koszorú hőszigetelő elem - 2mm. A ragasztó megszilárdulása után a betonozás elvégezhető. Takarékosság: a Heratekta koszorúszigetelési rendszerrel kiváltják a megtámasztó zsaluzatot, ezzel pénzt spórolunk meg.


Egyszerűség: bonyolult, tört vonalú alaprajz esetén is könnyen elkészíthető a vasbeton koszorú. Különböző anyagú és építéstechnológiájú falszerkezetek koszorúit mutatjuk be a 126. Az ábralap felső ábráján kisméretű tömör téglából épített szélső és közbenső teherhordó falban elkészített koszorút , míg az alsó ábrán homogén öntött könnyűbeton falban kialakított koszorút láthatunk előregyártott vasbeton.


Csak így tudjuk megelôzni a pené szesedést! Egy másik lehetséges megoldás, ha bennmaradó zsalu zatként AUSTROTHERM koszorúelemet használunk. A kivitelezésnél mire kell ügyelni? Styrofoam IB-A, Érdesített felületű polisztirolhab hőszigetelő anyag vasbetonszerkezetekhez bennmaradó zsaluzatként, lábazatok, homlokzati falak, vasbeton koszorúk , pillérek, födémek hőszigeteléséhez.


Floormate 500-A, Polisztirol hab hőszigetelés nagy terhelésű ipari padlók, parkolótetők hőszigeteléséhez.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése