Mélynyomó elhelyezése szobában

Kösd fel a gatyádat, vegyél egy hosszú szub kábelt, és kísérletezd ki a mélynyomód legjobb helyét. A legtöbb ember a szobája sarkába teszi kezdetben. Azonban a nagy hangfalak elhelyezése nagyobb problémákat jelent. A mélynyomók hajlamosak ezt kihasználni, . A mélyládák elhelyezése különösen számottevő, hiszen a jó basszus jelenti a házimozi hangélmény stabil alapját.


Bejegyzés címkéi: hangfalak elhelyezése , házimozi fotel, házimozi rendszer építés, házimozi szoba építés, nagy hangfalak. Több mélynyomó mindig jobb teljesítményt nyújt, mint egy. Meglehet, hogy nagyobb lesz a basszus teljesítménye több mélynyomóval, de az igazi indok, amiért ajánlott több mélynyomót . Az állóhullámok hatását akár magunk is érzékelhetjük, ha egy bizonyos mély-hangból a szoba adott pontján túl . Mély hangok: A mély hangok mennyiségét és minőségét a hangfalakon túl alapvetően a szoba méretei, valamint a hangsugárzók és a hallgatók.


Hangsugárzók elhelyezése : A hallgatókhoz képest szimmetrikusan helyezzük el eszközeinket, illetve ne tegyünk a hangsugárzó és a -befogadó közé . Sajnos nem ismerem a ház illetve a mélynyomó paramétereit, de ezt neked kell kitapasztalno hogy a legjobb. Ha hátul van, kell neki a hely, ha elül, akkor meg tök 8. A Te esetedben hátul van, de én azért megpróbálnám hogy 5-centire a faltól hogy szól. Van egy smejd hangfalszettem a számítógéphez mûanyagdobozos subwooferrel,ami ha az asztalon van,éppen hogy csak lehet valami basszust hallani. Viszont ha a szobában hátramegyek és leguggolok,tisztán lehet hallani még a szubbasszusokat is.


Már annyit megtettem,hogy betettem az . Többek közt mert pont ott ahol jól szólna oda nem tehetem mert bútor van amit használok. A hallgatási pozíció és a hangfalak elhelyezésének ügyes megválasztásával ezt a . Az akusztika optimalizálása. Eddig áttekintettük, hogy a szobád mérete, a hangfalak és a foteled elhelyezése hogyan befolyásolja a hangzást. A hangfalak elhelyezése a lakószobádban szintén lényeges hatással van a hangélményre.


A leglényegesebb a hangdobozok falaktól, illetve a padlótól való . Házimozi rendszer összeállításának tervezgetésekor sokakban felmerül a kérdés , szükségük van-e egyáltalán aktív szubbasszus sugárzóra? Feltételezik, hogy amennyiben méretes állódobozokat vásárolnak, azok elegendő mélyhangot képesek megszólaltatni. Ez részben igaz, de felelősségünk teljes . A tökéletes világban valószínűleg a -os szabály adja a legkiegyenlítettebb alacsony-frekvencia menetet, mivel azonban mi a való világban vagyunk, a kezdeti elhelyezés után érdemes megkeresni a mi szobánkban lévő leginkább kiegyenlített lehallgatási pozíciót. Sziasztok, több féle elmélet, megoldás van arra, hogyan helyezzük el 5. Ehhez érdemes a szoba különböző . Referencia szet: Creative Gigaworks s7pl.


PA (Publikus Cím), korlátlan számú mélynyomó. Hangszóró adatbázis, közel 2előre elkészített hangszóróval. Elhelyezés optimalizálása: L-alakú, T-alakú, vagy egymást keresztező elhelyezési tartományokban. Körbejárható 3D-s szoba. Számítások: - automatikus . Amúgy tedd oda, ahová akarod :smile53: Nálam egyszerűen megdőlt az az általános tétel, hogy a szubnak valahol a frontok közötti . Az erõsítõn be lehet állítani, hogy van-e mélynyomó és ha van,akkor 8 10 1Hz vágási frekvenciát beállítani.


A mély és a magas hang is csak rezonancia! Ha mindegy,hogy hova teszed a mélyet akkor teszteld le! Egy picit kijavítanálak! Rakd be a ládát a ponta a sarokkal szemben! A szekrényről nem nyilatkoznék!


Minap felállítottam őket a nagy szobában , velem szembe a két oldal, sub rajta rudon a top láda (2m magasan), illetve a két sub láda egymástól 2m re volt elhelyezve. DSP-s végfokkal hajtom őket így van beépített crossover is benne.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése