Távdobó szerelék összeállítása

Ezért a megfelelő megoldást a Nash előre elkészített Leaderében találtam meg, amely végén egy helikopter szerelék található. Mindamellett, hogy a Diffusion Camo Leader zsinór minimálisra csökkenti a gubancolódás esélyét, tökéletesen beolvad a környezetbe, felveszi a talaj egyenetlenségeit, aminek . Végül a 20-as heavy kategóriáig jutottam. Ugyan így jártam az etetőkosarakkal is. Tartósan és pontosan 100m felé csak az 50gr-os Deáky method kosárral tudok dobni.


Vannak persze alternatívák, de, ha jön egy kis oldalszél, akkor már gondban vagyok. Ez azért már nem tekinthető finom szereléknek ! A hajszálelőkés módszerekben igen nagy szerepet tölt be a partról történő horgászat, hisz nagyon sok helyen a helyi szabályzat nem teszi lehetővé a szerelék behúzását és a csónakból való etetést. Ennek tükrében az etetőanyagot és a végszerelékünket mérnöki pontossággal kell, az általunk kiválasztott . Azon szerencsések közé tartozom, akik elsőként vehették kezükbe a Haldorádón megjelent és bemutatott új bojlis ólomcsaládot.


Nagy részük sokkal praktikusabb számomra, mint a korábban használtak. Sokuk azonnal kedvencemmé vált. Sok horgász a kapástalanságot egyszerűen ráfogja a halak étvágytalanságára vagy a halak hiányára, de arra nem gondol, hogy a szerelékében lehet a hiba, és nem is módosít rajta, pedig lehet, hogy nagyon meglepődne az eredményen! Ebben a rövidke írásban három kedvenc szerelékemet szeretném . A method szerelék a rövid gubancgátló cső és az asszimetrikus súlyozás miatt nem rendelkezik olyan jó repülési tulajdonságokkal, mit a távdobó szerelék esetében. Amikor mindezzel elkészültünk, húzzuk össze a szerelék elemeit.


A kapocsba rögzítsünk előkét. Nagyon kevés alkalommal van szükség ennél hosszabb előkére. Egymás mellett a két végszerelék, egyetlen elemben hasonlóak csupán. Következzék egy félig fixált . A bottest rugalmassága szintén fontos tényező, mert ez tárolja a mozgási energiát, ami szinte kilövi a szereléket a megfelelő irányba.


Gyenge minőségű bottal sem az irány, sem a távolság nem tartható pontosan. A gyűrűk mindenképpen legyenek nagyok, hogy könnyen fusson ki a zsinór. Szerencsére ezt a legtöbb bojlis . A soron következő SBS Tippekben a helikopter szerelék elkészítését mutatjuk be!


Gyorsan süllyedő, és lágy pontyozó előke mely tartalmaz egy speciális biztonsági SLR( távdobó ) ólom rögzítő klipet. Az SLR klippel össze van építve a gyors csatlakozós forgó és rögzítő fém gyűrű. Egyszerű bojlis végszerelékek ! Ez a cikk azért íródott, hogy azon horgászoknak segítsen, akik kezdők, vagy már közel haladó szinten vannak! A lényeg minimális eszközigénnyel előállítani olyan bojlis végszerelékeket, amit bárki el tud készíteni kis beruházással.


Talán ez a legnépszerűbb szerelék. A Zig Rig módszer és a Zig Rig csali Frank Warwick nevéhez fűződik. Maga a módszer Angliában közkedvelt a bojlis horgászatban, Magyarországon azonban kevesen ismerik, még kevesebben használják ezt a teljesen új kapukat megnyitó technikát. De mit is jelent a … Közzétéve 4. A method a feederbotos peca talán legnépszerűbb műfaja manapság, s nem mellesleg számos esetben kifejezetten hatékony.


Haldorádó Pellet Line zsinórral töltöttem fel, a dobóelőke pedig egy bevonatos Daiwa Braidfonott 16-os méretben, minimális súrlódása és. A method kosár kiválasztása, a szerelék összeállítása a következő lépés. Ez a fajta szerelék nem csak a sima fenekezéshez, hanem a feederes módszerhez is kiválóan alkalmazható. Ez egy amolyan finomszerelék. A főzsinórra felfűzünk egy gubancgátló csövet (a kisebbik fajtát szoktam alkalmazni ehhez a szerelékhez ), majd egy gumigyöngyöt.


A következő szerelék alapjaiban más összeállítás , mint az előző. Itt is a fonott zsinór a lelke a szereléknek. Méghozzá duplán fogva, összesodorva. A tekercsről levágtam cm-t. Félbehajtottam, majd ráhurkoltam a . A téli időszakban olyan dolgokkal foglalkozhatunk, melyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik majd a vízparton töltött időnket.


Ide tartozik a horogkötés, a botok sérült tagjainak javítása és tisztítása, és nem utolsó sorban a szerelék készítése. Ebben a cikkben ez utóbbival kapcsolatban szeretnék egy .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése