Beltéri lépcső ötletek

Némelyik annyira feldobja a lakást, hogy nem tudod levenni a szemeidet róla. Minket a es kép varázsolt el! Neked melyik áll közel a benned lakó lakberendezőhöz?


Válogatott Lepcso ötletek , lepcso képek, fotók, inspirációk. Egy lépcső a lakásban egy óriási lehetőség is egyúttal!

Stílust és hangulatot kölcsönözhet otthonodnak. Akár egy művészi alkotás. Ennek a következménye, hogy a lépcső túl meredek lesz és keskeny, ami kényelmetlenné teszi és minden nagyobb tárgy felvitele komoly nehézségeket okoz.


Ennél sokkal jobb megoldás, ha a lépcső által elfoglalt helyet megpróbáljuk hasznosan kihasználni. Erre adunk ötleteket ebben a cikkben. Nálunk épp nagy házátalakítás folyik, és a legnagyobb fejtörést a lépcső alatti kis terület okos kihasználása okozza.


Az utóbbi hetekben rengeteg ötletet gyűjtöttem a témában, és bár még nem dőlt el, hogy nálunk melyik lesz a befutó, a gyűjteményem ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küz . Az akkori kereteinkbe épphogy beleférő, olcsó, de azért célnak megfelelő London fantázianevű negyedfordulós lépcső.

Aztán évekig csak nézegettem, mit lehetne kihozni belőle, mert hülye formájú, szűkös helyen van, és csak . Mivel a lépcső így is, úgy is hangsúlyos pontja a lakásnak, érdemes összekapcsolni a kellemeset a hasznossal: ne csak jó, de szép is legyen. A ház korai tervezési szakaszában célszerű a lépcsőre is összpontosítani, mert a lépcsősort utólag meglehetősen körülményes lecserélni. A kínálatban szereplő lépcsők minden esetben tökéletes darabjai lesznek a lakótérnek. Az emeletre, galériára vezető lépcső alatt általában kihasználatlanul marad a hely, de okos tervezéssel ezeket a felületeket, tereket is praktikusan megtöltheti az ember akár dekorációval, polcokkal, de ha fontos a helykihasználás és a több tárolóhely akkor fiókokkal, szekrényekkel stb.


Gyakran megesik, hogy úgy gondoljuk, nincs elengedő hely a házunkban, de ezt könnyen meg lehet oldani úgy, ha kihasználjuk azokat a helyeket, amelyek egyébként nem kapnak nagy figyelmet. Ilyen hely lehet a lépcső alatti terület berendezése. Gyakran állnak üresen vagy lomokkal telve a lépcsőházak alatti terek, pedig haszonosításuknak csak fantáziánk szab határt.


Beltéri -kültéri medence. Ebédlő asztal hintaszékekkel. Homok az íróasztalod alá. Surfing-with-the-sand-between- my-toes. Félelmetes fürdőszoba padló.


Olvasósarok, játszóhely, otthoni iroda, tároló – csak néhány azok közül, melyeknek a lépcső alatti üres tér helyet adhat. Ma mutatok néhány ötletet ennek a részben holt térnek a hasznosítására. A járóvonal a lépcsőkar közepén húzott gondolatbeli vonal ahol legnagyobb valószínűséggel közlekedni fogunk.

Tehát NEM a külső egyharmadban helyezkedik el, mint ahogy sok esetben láttam terveken. A lépcső alaprajzi helyigénye csak az egyik fontos tényező amivel jó ha tisztában vagyunk. A jól megválasztott beltéri lépcsőnek mind látványban, mind mértanilag harmonikusan kell illeszkednie otthonunk tereihez. Miután a beltéri lépcsők egyedi darabok, így kijelenthetjük, hogy ahány beltéri lépcső , annyiféle.


Elképesztő ötletekkel hódít a tervező: használhatatlan tárgyakat készít. Egy átlátszó akril bemutatódoboz olyan, mint egy mini múzeum. Ezek az ötletek segíthetnek, hogy pihenhess, pénzt spórolj, kényeztesd magadat és újraélj néhány szép emléket. Melia vibráló lakása tele van egyszerű ötletekkel , melyek a beltéri növényeken alapulnak és kellemes környezetet teremtenek. Az emeletes ház elképzelhetetlen jól megépített lépcső nélkül.


Ahány ház, annyiféle kihívással, technikai igénnyel találkozik a kivitelező. Az egyedileg készült lépcső nagy előnye a standard lépcsőlapokkal szemben, hogy minden tekintetben a megrendelő igényei szerint készül, tökéletesen igazodik a helyszíni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése