Cékla jótékony hatása a májra

A cékla szuper gyógyhatása. Akik fogyasztják, azok is többnyire csak savanyúság formájában, pedig a cékla főzve is finom, tápláló és számtalan jótékony hatással rendelkezik. Különösen a májra – a test legfontosabb méregtelenítő szervére – van jó hatással.


Sokféle módon fogyaszthatjuk, de - mint a legtöbb növényi táplálék esetében - a cékla is nyersen fejti ki leginkább jótékony hatását : salátákban, vagy a levét kipréselve. A táplálék-kiegészítőként kapható különböző céklakészítményekben a kíméletes kezelésnek köszönhetően igyekeznek megőrizni a . A rubinvörös zöldség különösen a májra - a test legfontosabb méregtelenítő szervére - van jó hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek.


Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, . Régóta tudjuk, hogy a cékla egy nagyon egészséges zöldség, de azzal kevesek vannak tisztában, hogy mennyi mindenre jó. Természetesen nem muszáj kúraszerűen fogyasztanunk, ha csak beépítjük étrendünkbe, már nagy szolgálatot teszünk egészségünk érdekében, hiszen jótékony hatásait ugyanúgy kifejti, csak kevésbé intenzív mértékben. Olvasd el a fogyókúrás céklaleves receptünket! Hatása nyersen nagyobb, az igazi, ha nyersen fogyasztjuk.


Cholin tartalma hat az emésztésre, a gyomor és a belek egyenletes működésére. Ajánlatos azoknak fogyasztani, akik valamilyen hosszantartó betegségből lábadoznak. Ha a lét centrifugázzuk, ne dobjuk el a cékla fölső részét, mert zöldje kitűnő . Talán nem is gondolnánk, hogy a legtöbbször ecetes lében, savanyúságként fogyasztott céklában mennyi értékes tápanyag rejlik. Ez az édeskés, kissé földízű zöldség nem hiába vált a sportolók népszerű eledelévé, hiszen rákmegelőző hatása mellett vérnyomáscsökkentő és állóképesség-fejlesztő . A tormában lévő glukozinolát erősíti a májat , jó méregtelenítő.


Erősíti az immunrendszert, fertőtlenítő hatása közismert, hatékony gyulladáscsökkentő. Tisztítja a légutakat, segít a . Rendkívül gazdag úgynevezett flavonoidokban, vitaminokban, béta-karotinban, ezek a vegyületek pedig mind szükségesek ahhoz, hogy a májunk megfelelően működjön. Ihatunk naponta egy-egy pohár céklalevet , de készíthetünk . Egészségvédő és regeneráló hatása a benne található sok A-, B- és C- vitaminnak, folátnak, kalciumnak, mangánnak, káliumnak, vasnak, betaninnak, malonsavnak, . A nyers fokhagyma beindítja a szervezet méregtelenítését és az emésztést, ez pedig igencsak kedvező hatással van a májra is. A friss hagyma és zöldhagyma kiváló gyulladáscsökkentő, így a májbetegségek kezelésében is jó hatás érhető el vele.


Az új és jelenlegi kutatásoktól azt várják, hogy a céklalé jótékony hatásiról további információk jutnak napvilágra. Mint minden esetben, fontold meg, értékeld saját egészségügyi állapotodat az új kezeléshez mérten. Végül, ha úgy döntöttél, hogy kipróbálod a céklalevet , azonban nem ízlik az íze, akkor . Magas káliumtartalma miatt jótékony hatással vana szívre. A kálium szabályozza a szívmunkát, hiánya gyakran okoz szédülést, valamint szívritmuszavarokat. Kálium hiányában a szív nem képes a megfelelő összehúzódásra, így nem tud elegendő mennyiségű vért juttatni a szövetekbe.


Sárgarépa gyógyhatásai, egészségügyi hatásai. Receptek, mire jó a sárgarépa. Pedig, számos jótékony hatást képes gyakorolni a szervezetünkre a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak, ezért jó lenne, ha többször is fogyasztanánk belőle az. A zöldség főként a májra gyakorolt pozitív hatást , ugyanis elősegítette annak méregtelenítését, valamint a szervezetben található szabadgyököket is . Arról, hogy az új hisztéria, a nagykanállal fahéjevés (cinnamon chalange) milyen mértékben károsítja a májat , nincsenek adatok.


Mentségükre legyen mondva, a babok koleszterincsökkentő hatását már bizonyították, és megakadályozzák a vércukorszint étkezés utáni gyors emelkedését. Szeretjük, vagy nem, tény, hogy a fokhagyma rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, melyek kifejezetten jótékony hatással vannak a máj működésére. Bizonyított tény, hogy a leveles zöldségek védik a májat , semlegesítik a szervezetbe kerülő veszélyes fémeket, kemikáliákat, növényvédő szereket, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése