Ytong tégla hőszigetelő képessége

Akciós YTONG falazóanyag, akciós Silka mészhomok tégla és Xella építőanyagok Győrben. Mert az YTONG falszerkezetek cm-es falvastagságtól kiegészítő hőszigetelés nélkül is kielégítik a szigorúbb energetikai követelményeket, ezért nincs szükség költséges kiegészítő hőszigetelésre. Ha valaki viszont a jövőbeni . Hasonlót hámoztam ki magam is, hogy lényegében hasonló a szálas és az EPS rendszerek hőszigetelő képessége. A tégla nagy hagyományokkal bíró égetett vázkerámia, míg az Ytong pórusbeton vagy gázbeton, relatív fiatal építőanyag, ami rövid idő alatt igen nagy. Az elvárt hőszigetelő képesség érdekében szükséges kiegészítő hőszigetelés alkalmazása lényegesen megváltoztathatja a falazat épületfizikai tulajdogságait jó és rossz irányba egyaránt.


Az okostégla fejlesztésekkel a Porotherm téglák hőszigetelő képessége jelentősen javult. Ugyanolyan falvastagságnál a tégla már jobban hőszigetel, mint az Ytong , és a hőtároló képessége is lényegesen jobb a Porothermnek, mert jóval nagyobb a tömege, és sokkal több hőt képes tárolni, megtartani és . Azonban ez alatt a kisméretű tömör téglát kell érteni, nem pedig a modern építőanyagnak nevezett vázkerámia falazóelemeket. Ezek a manapság használatos, és ismert. Ez azt jelenti, hogy jóval kevesebbet, . A hőszigetelés a lényeges, nem pedig a tégla hővezető képessége.


A hazai lakásállomány jelentős része épült B30-as téglából , aminek hőátbocsátási tényezője durván háromszor rosszabb, mint a mostani szabvány szerint megengedett érték. Mégsem mondhatnánk, hogy a B30-as . Családi házak jellemző falszerkezeteinek hőátbocsátási tényezője hőszigetelés nélküli ill. Falszerkezet, Szigetelés EPS AT-Hpolisztirollal. Ytong elemeknek több millió kis méretű, zárt légpórusa van.


Az ezekbe bezárt levegő a lehető legjobb hangszigetelő anyag, ugyanis ezekkel a légkamrákkal igen kedvező hőszigetelő érték és hőszigetelő képesség érhető el, és ez az, ami a kellemes hőérzetet is meghatározza. Rétegtervi átlagos hőátbocsátási tényező. Hőszigetelő réteg vastagsága, cm. A világ első márkanévvel ellátott építőanyaga az Ytong. A legfontosabb előnye azonban a hőszigetelő képesség , hiszen alkalmazásával nincs szükség arra, hogy utólagos hőszigetelésre kerüljön sor, amivel máris egyensúlyba hozható a két alapanyag ára, lévén az Ytong drágább a hagyományos téglánál.


Ami az Ytong ellen szól, hogy hőtároló képessége nem túl jó, ami bár . Pannon Épületenergetika - Ingyenes online hőszigetelés kalkulátor - U érték kalkulátor - Energiatakarékos hőszigetelő megoldások - Energetikai tanácsadás. Generálkivitelezés - Pannon Építőműhely Kft. Korszerű technológiák bemutatása: Porotherm, Ytong falazatok, betontechnológia.


A tégla - a magyar éghajlati viszonyok mellett - a optimális lakóklímát biztosít a bent élők számára, hőszigetelő és hőtartó képessége a lakóház költséghatékony fenntartását biztosítja. Ez a porózusság a tégla hőszigetelő képességét rendkívüli mértékben képes javítani, megmunkálhatóságát pedig nagyon megkönnyíti. Egyébként inkább falazóblokkból építeném, mert jobb a hőtároló képessége , mint az ytongnak. Amúgy hőtároló tömeg ebben sem nagyon van, hőérzetre én eddig életemben egy vastag falú, kisméretű tömör téglából épült házban éreztem magam . Ezzel azt érték el, hogy 5-10-cm-rel kevesebb hőszigetelés kell a házra, mivel a blokktégla ma már önmagában nem elég hőszigetelő ! Az Ytong kapcsán tudni kell, hogy . Bármilyen téglát is használunk,. Viszont a Silka falazat szinte ugyanannyiba kerül, mint az Ytong , de hőtároló és hanggátló képessége is remek!


Kiváló hőszigetelő képesség. A kevesebb fűtőanyag kevesebb égésterméket jelent, így kevesebb terhelés éri a. Hátrányok: Az üreges belső miatt, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése