Gipszkarton pára

A fürdőszoba meglehetősen párás helyiség. Zuhanyzáskor, fürdéskor, mosáskor annyira megtelhet a levegő párával, hogy ezt már az átalakításokhoz használatos normál gipszkarton burkolólapok nem viselik el. Ezért a fürdőszobához hasonló párás helyiségek átalakításához a nedvességet jól tűrő,.


Adott egy szituáció: fürdőszobafelújítás. Ferdék a falak, gipszkartonnal kell kiegyenesíteni, hogy ne a ferde felületre kelljen rakni az új csempét, mert az rosszul mutat. Mindez lehetséges, méghozzá impregnált gipszkartonnal.

Az impregnált lapokban ugyanis vízfelvételt gátló adalékanyagok vannak. Mivel a szálas szigetelésnek is jó a páraáteresztő képessége, így nem fogja le önnek a szerkezetben lévő párát. De igazából a szerkezetben lévő pára nem is okozhat nagy problémát, hisz a gipszkarton mögött már van egy párazáró fólia, ami nem engedi, hogy a lakásban lévő fölösleges pára a szerkezeten keresztül . Eddig is szó esett bizonyos jelenségekről ( páratartalom , páralecsapódás, hőhíd) ám ezeket úgy tárgyaltuk, mint „az élet velejáróit”, anélkül, hogy a miérteket taglaltuk volna.


Minden tudományág a maga rendszerével tudja megmagyarázni a környezetünkben zajló jelenségeket. A penészedés okait keresve eljutottunk a. A Rigips gipszkarton lapok a beltéri gipszkarton szerkezetek alapvető elemei. A Rigips által gyártott gipszkarton lapok nem éghetők, kielégítik a higiéniai követelményeket, és használatukkal jelentősen gyorsítható az építkezés.

Pára az mindig lesz egy lakásban, de a hideg felület elkerülhető, ha erre odafigyelnének a fűtés tevezésekor. Az ember bárhová is ment a lakásba, mindenhol gipszkarton volt. Erre alkalmas lehet a gipszkarton , ahogy helyeseltek is, a gipszkarton mögötti levegő szigetelő tulajdonságára alapozva. Minden szobába a nyílászárókra résszellőző került, a fürdőbe elszívó, azóta a páratartalom stabilan, penész nincs. Nálam nem vakolat van hanem gipszkartont ragasztottam a téglára és amíg nem volt akvárium -os páratartalom volt,most két akváriummal.


Ha a vakolat nem kellően szilárd vagy nagyon egyenetlen, vagy elektromos és gépészeti vezetékeket kell közvetlenül a falra szerelni, a gipszkarton lapokat gyakran nem lehet közvetlenül a falra felragasztani. Ilyenkor a fa vagy fém tartóváz helyett gipszkarton csíkokból is készíthetünk tartóvázat úgy, hogy a gipszkarton. Az valószínű, hogy az OSB és a gipszkarton réseit nem ragasztották le, viszont a rések biztos nem esnek egybe. Végső esetben a hungarocellnél még lehet rést ragasztani. Egyébként nem ismerem közelebbről, esetleg nem pattintósak?


Standard méretű 125X200X25cm-es impregnált gipszkarton. Egyéb beltéri felhasználásai: Zsalukő falak belső burkolására ahová páratehelésnek kitett . A gipszkarton alapanyaga a gipsz környezetbarát természetes anyag. Fontos tulajdonsága, hogy párakiegyenlítő hatást fejt ki, ha nagy a pára , akkor magába szívja a nedvességet, ha pedig kiszárad a levegő, akkor kibocsátja a nedvességet. Mert a gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik.


A gipszmag nagy mennyiségű párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fűtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegőjébe, amitől hőérzetünk javul.

Külső szigetelés is mindenképp . A szigetelése a következő módon van megoldva. Gipszkarton mennyezetünk van. Hogyan lehet ezekből az anyagokból a helyes sorrendet kialakítani,vagy másféle szigetelést kell alkalmazni? Kinézet: szürke kartonlap, élén kék felirattal. Minden átlagos igénybevételű belsô térbe alkalmas.


Mivel a gipszmag gazdag makropórusokban, nagy nedvességtartalmú levegő esetén párát vesz fel, csökkentve ezzel a légnedvesség tartalmát. Beépítésük feltétele a helyiség megfelelő szellőzése, hogy a magas páratartalom ne a nap órájában állandó jelleggel, hanem időszakosan jelentkezzen az adott térben. Lakóépületek fürdőszobájában a gipszkarton lapokat védeni kell a csapó víz (pl. zuhany), valamint a pangó nedvesség ellen. Ehhez javasoljuk a kent .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány