Autó vízelvezető tisztítása

Sokan nem tudnak róla, de állandóan fa alatt parkolni is rizikós: a lepotyogó levelek eltömítik a vízelvezető csatornákat, és idővel a szellőzőrendszeren keresztül tör be a víz. Műhelytitok: az autó szellőzőrendszerének tisztítása. A pollen- és utastérszűrők cseréjét sokan nem tartják fontosnak, vagy nem is hallottak még róla, pedig legalább évente érdemes erre költeni.


Ugyanilyen fontos az autónk klíma és szellőző járatainak tisztítása is. Valamelyik reggel balra kanyarodás során sercegő hang hallatszott. Ma reggel átázott volt szőnyeg a jobb egy.


Néhány autótípusnál vízszigetelés (később pedig korrózió) szempontjából neuralgikus pont a szélvédő előtti vízelvezető vályú, illetve az A-oszlop. A vízelvezetőnek van lefolyása valahová, általában nem az utastérbe, ám ez az évek során a falevelektől és egyebektől el tud tömődni, aztán a benne . Aki fa alatt parkol, számíthat rá, hogy a vízelvezető résekben megülő levelek mellett ragacsos gyanta vagy termés hullik a fényezésre, mely a fokozatosan rárakodó porréteggel és madárürülékkel együtt a lakkozás számára maró- karcoló elegyet képez. Ponyvával ugyan elkerülhető mindez, de a „takaró” . Ezek elég piszkosak szoktak lenni, ezért a vízbe tegyél tisztítószert is (ha van autósampon , akkor azt).


A pedálok alá tegyél valamit, hogy ne legyen vízes az alsó borítás. Ecsettel tisztítsd ki azokat a felületeket (pl. szellőző rosélyok, kis rések), ahova a porszívó kis feje vagy csöve nem fér be. A probléma az lenne, hogy nagy eső után az első utasülésnél a padló tiszta víz, ráadásul kárpittal borított, így nem is nagyon szárad ki.


Az autót használtan vettem. Szerelő már nézte motortér felől, alulról, a szélvédőt viszont még nem. Kérdésem, hogy lehet -e a szélvédő tömítésének baja, illetve ha nem, . Most, hogy kívülről végre ragyog az autónk, mint Salamon töke J, végre nekieshetünk a beltér tisztításának és ápolásának is.


A hasznos információkat ezúttal is a világszerte elismert, autóápolási termékeket gyártó AUTOGLYM szolgáltatja. Kerüli az alvázmosást: a tévhiteket követve nem tisztítja kellő mértékben az őszi-téli időszakban az autóját. A csapadék, a sár, a latyak eltávolítását az autó aljáról célszerű gyakorta megejteni. A párásodás, valamint az esővíz utastérbe történő bejutását nem veszi elég komolyan. Nem biztosítja az ázott . Neked mind a kettő el lehet dugulva.


Menetirány szerinti jobb oldali az egyszerűbb: Motorérből benyúlva egy vastag fekete gumicső jön lefelé. A motor bal oldalán (szemből). Azt a gumicsövet megnyomkodo és ha kiköpi . Autód kárpitját érdemes rendszeresen tisztítani , mert minél ritkábban takaríto annál könnyebben megy tönkre az anyaga: kirojtosodik, megkopik.


A foltok is egyre mélyebben ivódhatnak a kárpit belsejébe, ha sokáig benne hagyod. A takarítás nem csupán esztétikailag fontos, de az autó állagát megóvja, . Eldöntöttem, hogy kicsélem az Opollenszűrőjét. SOF-on PoSza cartárs “a vízelvezető tisztítása és pollenszűrő cseréje” leírását. Nekem egy Nissan Almera konkréten hétig száradt nyár derekén.


Mondjuk abban nem csak egy vödör víz volt. Ott szerencsétlen módon egy esővízelvezető csatorna közelében álltunk meg, a felhőszakadás meg intézett egy kis árvizet ( feljött a víz a csatornából) a lefolyó környékén. Sonax Műanyag felületek ápolása, Sonax Termékek Sonax Autóápolás ,SONAX AUTÓÁPOLÁS , Minden autó típushoz alkatrészek a-tól z-ig, rövid határidővel, kedvező. A tisztítás után érdemes a nedves részeket nedvszívó ronggyal szárazra törölni. Tisztító Alma Kiszerelés: 400ml.


Különösen az oldalsó vízelvezető járatok átmosása . A beltér tisztítása a gumiszőnyegek kivételével és az autó kiporszívózásával kezdődik. A műszerfalat és a műanyag részeket mosószeres ronggyal való letörlés után műszerfal-ápolóspray-vel kell befújni, majd a szert száraz ronggyal mindenhova egyenletesen elkenni. Az ülések és kárpitok tisztításánál mélyhatású hab . Nagy részük elég jól vágja a témát, nekem tudtak segíteni! A gépkocsi külső tisztán tartása mellett fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a belső felületek megfelelő tisztítására , ápolására.


Nézzük meg ennek menetét, néhány hasznos tanács segítségével. Legfontosabb alapszabály, hogy az ápolást minden esetben előzze meg tisztítás. Kezdjük egy alapos porszívózással, ami a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése