Cékla napi fogyasztása

A cékla fogyasztásával beindíthatod szervezeted méregtelenítő folyamatait, és fogyásban is segít. Lássuk, milyen jótékony hatásai lehetnek! A cékla nagyszerűen javítja a vérkeringést, többek között az agyunkban is, ez, illetve a benne található vegyületek rendkívül hasznosnak bizonyultak a idegrendszer egészségének megőrzésében. A cékla rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a különböző . A sok cékla fogyasztása tehát jót tesz az egészségnek. Fontos tudni azonban, hogy a cékla esetenként úgynevezett beeturia tünetet okozhat, ami a vizelet elszíneződését, vörössé válását jelenti.


Azonban ez nem veszélyes, mindössze a cékla pigmentjeinek mellékhatása. A legjobb étel cukorbetegeknek. A jelenség az emberek -át érintheti, te közéjük tartozol? Ha igen, annak egészségügyi vonzata is lehet, amiről érdemes tudnod. Olvasói kommentben kaptunk egy cikket, mely az úgynevezett „ cékla -teszt”-ről szól.


A cikk szerint, ha nyers céklalevet iszunk, és pirosas-rózsaszínes lesz a vizeletünk, ez azt . Nem is gondolná de a cékla a demenciát – köznapi nevén az elbutulást – is gyógyíthatja. A benne található nitrogén-monoxid ugyanis javítja a vér áramlását, ezáltal pedig segíti az agy működését. Hatásos lehet az Alzheimer-kór ellen is.


Száz gramm cékla már fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás százalékát is. Céklalé kúra - A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. A daganatos betegek toxikus terhelését is nagyon szépen ellensúlyozza a céklalé rendszeres fogyasztása. A készítmény kivonat, ezért napi kapszula megfelel dl frissen facsart céklalének! Egy tüdőrákos férfinak, Seto-nak, azt javasolta.


Nagyobb éhségérzet esetén a zöldséglé napi fogyasztása elérheti, de ne haladja meg átmenetileg a fél litert. Minél kevesebb a kívánság, annál jobb. Magas B-vitamin tartalma miatt kismamák számára különösen ajánlott a fogyasztása. A B-vitamin elengedhetetlen a magzat optimális növekedéséhez, ezért a cékla rendszeres fogyasztásával csökkenthető a születési rendellenességek esélye. Magas foláttartalma pedig a nyitott gerinc esetleges . Rendkívül értékes összetevői, és az egészségre gyakorolt hatása miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása.


Sok kellemetlen betegségtől menekülhetnénk meg, és nagymértékben csökkentenénk a daganatos betegségek kialakulásának esélyét is, ha ősztől tavaszig napi rendszerességgel fogyasztanánk céklát. A céklalé biztosítja a napi energiát és vitalitást. Számos vitaminnal és ásványi anyaggal tölti fel a szervezetet.


Ezzel segítjük szív, izmok és agy frissességét . Egy londoni kutatócsoport tavaly publikált kutatási eredményei szerint a céklalé rendszeres fogyasztása sikeresen csökkentette a kutatásban résztvevők vérnyomásértékeit. A kutatásban 68-an vettek részt, két csoportra osztva. Mindkét csoport tagjai négy héten keresztül napi.


Ajánlatos a cékla kipréselt nyers nedvét alkalmazni a reumát gyógyító programban, mert segíti a salakanyagok eltávolítását a gyulladásban levő, vagy a. Az agyhártya vírusos gyulladásánál is igen hatásos a fogyasztása. Ahogy az egészség javul, elég fenntartó adagolást végezni napi literrel. A cékla vagy a céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni - illetve vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. Nézzük, mi mindenre jó a céklalé!


Támogatja a vérnyomáscsökkentést. A kutatók azt találták, hogy azok akisérleti személyek, akik ittak napi dl céklalét , azoknál a vérnyomás átlagosan Hgmm-el csökkent. A tudósok szerint ezt a hatást a céklalében található nitrát tartalom adja, ami a szervezetünkben nitritté, majd nitrogén-monoxiddá alakul, ami azután tágítja az ereket.


Az angol nyelvben a cékla neve (beet, beetroot) után beeturia a neve annak a jelenségnek, amikor a cékla fogyasztása után a vizelet pirosra, vagy rózsaszínűre színeződik. Beeturia esetén a vörös céklában lévő és a táplálékkal elfogyasztott színanyagok (betalain) a vizeletbe és a székletbe választódnak . A napjainkban mind ismertebb „szivárványdiéta” (kék, vörös, sárga, zöl narancssárga, illetve lila színű növényi élelmiszerek fogyasztása ) is azt példázza, hogy milyen . Egy amerikai kutatás például megállapította, hogy a prosztata- és mellrákkal küzdő betegeknek adagolt betacyanin 1-kal lassította a tumorsejtek növekedését. Mindezen felül táplálkozás-szakértők is előszeretettel ajánlják a fogyasztását.


FIGYELEA cékla furcsa jellegzetessége, hogy a benne lévő betain nevű festékanyag rózsaszínre, illetve vörösre színezheti a vizeletet és a székletet. A vajbab linamarint (ami gyakorlatilag cianiddá válik) tartalmaz, ezért teljesen meg kell főzni fogyasztás előtt. A cékla minden formában májtisztító, de ha léként fogyasztjuk, mindenképpen csak kis mennyiségben ajánlott, répalével vagy répa- és zellerlével keverve.


Régóta tudjuk, hogy a cékla egy nagyon egészséges zöldség, de azzal kevesek vannak tisztában, hogy mennyi mindenre jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése