Zsindely hátránya

Rugalmasan alakítható, szabható, nagy színválaszték lehetséges és az újabb alapanyagok miatt a korábbiakhoz képest is sokkal jobb vízzáró képessége rendkívül elterjedtté tette. Ez mondjuk úgy értendő, hogy amíg a zsindely kb. A véleményekre lennék kiváncsi. Pro és kontra a zsindely illetve a cserép mellett illetve ellene. Melyik olcsóbb, melyik mellett döntöttetek és miért?


Minden érdekel ezzel kapcsolatban, mert tetőcsere előtt állunk. A tető kialakítását tekintve én spéci a zsindelyre szavazok, de meg lehet győzni! Egyetlen hátránya , hogy kissé vékonyka, de ezt is könnyedén meg lehet oldani egy alászigeteléssel.


Nem mellesleg egy olcsó megoldásról van szó. Akit érdekelnek a részletek, olvassa tovább a fadepofatelep. Ezek alapján kell mérlegelni az adott terméket, milyen előnyei- hátrányai vannak az adott épületnél. Az égetett agyag cserepek előnyei és hátrányai. Jóval könnyebb az előzőeknél a pala.


A legjobb minőségű tűzálló cementből, gondos gyártással készül, a felületi vízlepergető . A kerámiacserép hátránya a nagy nedvszívó képesség, továbbá az is, hogy törékeny. Táblás (sík- és trapézlemezek) és kiselemes formában ( zsindely , rombusz) is rendelkezésünkre áll. Ez a zsindely szintén bitumenből és hálós hordozó alapból készül, felületét kőzúzalék borítja. A bitumenes zsindely rugalmasan alakítható, szabható, nagy színválasztékban kapható, ráadásul a technikai vívmányoknak köszönhetően a . Egyre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is a bitumenes zsindely , vagyis az üvegfátyol vagy cellulóz betétanyagú, bitumennel átitatott és bevont, felső felületén felületképző őrleménnyel hintett tetőfedő lemez, amely könnyen kezelhető és jól formálható. A magyar piacon legalább húsz különböző . Egy kis felvilágosítást kérnék tetőfelújítás iránt, Régi zsindely tetőm elhasználódott és egy osb- zsindely csere előtt állok, az anyagnak utána tudok nézni és ki is tudom számolni.


A Munkadíjra lennék kíváncsi, hogy mennyibe fog kerülni. Ha eddig nem tudott választani a két legelterjedtebb tetőfedő anyag közül ( cserép és cserepeslemez), akkor jó helyen jár. Ebben a cikkben igyekszünk összehasonlítani mindkét anyag előnyeit és hátrányait , amit évtizedes tapasztalataink alapján gyűjtöttünk össze. Egy átlagos tetőfelújítás általában 3-. Erősebb szerkezeti tartóelemekre van szükség.


Nem állnak ellen az erős szeleknek. Csak egy ponton, a cserép tetején vannak rögzítve, így víz szivároghat be. A jégeső kárt tehet bennük, ha a jégdarabok mm-nél nagyobb átmérőjűek. Magas szállítási költség.


Erre a háncslemez felületre már bármilyen zsindelytípus nyugodtan rakható. A biztonságos és esztétikus megoldások közül ez a legolcsóbb. A zsindelyes felújítás szép és igen tartós. A rendszer hátránya a fedés többletterhe. Pár évvel ezelőtt még -főleg a tömegtermeléséről híres Észak-Amerikában- a zsindelylemezek hordozórétege szerves anyagból készült lemez volt, lényegében tömörített cellulóz rostok.


Ezeket különböző forrásból ( ujrahasznosított karton, papír, cellulóz) nyerték. Fagyálló és nem gyúlékony. A cserepek készülhetnek sima széllel vagy horonnyal. Ugyanakkora felület fedéséhez az előbbiből több . Kacsó István székelyudvarhelyi építőmérnök elmondása szerint a bitumenes zsindely hátránya , hogy teljesen alá kell deszkázni és nagy gonddal kell rögzíteni, hogy a szél meg ne bontsa a tetőt.


A fém tetőfedő anyagok, speciális kialakításuknak köszönhetően, köny-nyen és gyorsan erősíthetők fel, . Hódfarkú IKO zsindely = Superglass Biber. A klasszikus hódfarkú cserép IKO zsindely megfelelője. Nem véletlen, hogy a vörös szín a legfelkapottabb: a cseréptető minden előnye, sok hátránya nélkül!


Az IKO Armourglass zsindely ideális tetőfedő anyag mind az új építésű épületeknek, mind a felújítási projektekhez. Energiatermelő zsindely. UNI-SOLAR amorf Si napelemes fólia. Előnyei: – Előállítása olcsóbb.


Gyorsan felhelyezhető (tekercses). Bármilyen tetőre: 5-90°-os hajlásszög. Mindkét anyagnak van előnye (és hátránya ) a másikkal szemben, ezért ez a kérdés kevésbé műszaki, inkább érzelmi döntés.


Hátrányai (egyéb napelemek előnyei). Sajnos a hazai szabályozás hiányosságai miatt sok gyenge minőségű termék került beépítésre, ami előbb-utóbb megteremtette a zsindely rossz hírét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány