Alacsony hajlásszögű tető

A megrendelői igények alapján egyre gyakrabban épülnek 20° alatti, úgynevezett kis hajlású tetők. Ebben a szögtartományban ritka a kerámia tetőcseréppel történő fedés annak ellenére, hogy megfelelő termékekkel, gondos kivitelezéssel akár a 7–12°-os hajlásszögű tetők fedése is megoldható. A Domino tetőcserép kimondottan alkalmas kis hajlásszögű , akár 10°-os tetők fedésére is. Az egyszerű, letisztult vonalvezetésű épületek, vagy a gazdaságossági szempontoktól vezérelten épülő alacsony energiájú házak gyakran kimondottan ilyen tetőkialakítást kívánnak.


Persze ha a sík felület a cél, . A kerámia cseréppel fedett tetőknél nem igazán megszokott megoldás az alacsony hajlásszögű tetők tömeges elterjedése. Az utóbbi időben azonban egyre több kerámia cserepes alacsony hajlásszögű tetővel lehet találkozni. A passzívházas építkezés fel fogja gyorsítani ezeknek a tetőknek a terjedését is.


Nagy fesztávú terek fedésénél a túlzott gerincmagasság, illetve a szükségtelenül nagy fűtendő belső tér elkerülése, egyes épületek tömegalakítása, vagy melléktetők fedése, esetleg az építménymagasságra vonatkozó építési előírások betartása érdekében is szükséges lehet kis hajlásszögű tető tervezése és vízhatlan . A Bramac 7° rendszere: Az Ön elképzelései szerint kifejlesztve. Egy igazán klasszikus tető ! Saját vonze reje van, optikailag beleillik a környezetbe. Miután az ára is gazdaságosabb a fém fedésnél, nincs kétség, Bramac tetőrendszer az alacsony hajlásszögű tetőkre is! A hóteher sokkal jelentősebb, mint a cserepek önsúlya, ezért mi az alacsony hajlásszögű tetőknél feltétlenül a vastagabb, úgynevezett bramac lécek használatát javasoljuk. A vastagabb léc egyébként tartósabb is, pl később kezd korhadni, év múlva sem fog behajlani a tetőszerkezet.


Alacsony hajlásszögű tetők problematikája. Legújabb Tondach termékek - az alacsony hajlásszögű tetők megvalósításához. Tetőformák alakulása Magyarországon.


Egészen alacsony , fok alatti a hajlásszögeknél már gyakorlatilag kockázatmentesen használhatók az új, úgynevezett fokos cserepek is. A korábban elterjedt fémlemez fedésnél gazdaságosabban, és mindeközben beázás‑biztosan fedhető le a tető. Nagyon mutatós, divatos megoldást. A hajlásszög azonban ezenfelül is kritikus kérdés, hiszen nem mindegy, hogy alacsony , kishajlású vagy magastetőnk van.


Ugyanakkor a lapostetők rendkívül gondos, szakszerű kivitelezést igényelnek energetikai és élettartam szempontjából, bár ez természetesen a többi tetőmegoldásnál sem maradhat el. Az alacsony (0-fok ) hajlásszögű tartományban nem lehet cserép héjalást alkalmazni. Legfontosabb ismertetőjegye, hogy itt egymás fölött-alatt a fugák között maximum mm-es távolság lehet. E burkolat minimális tető hajlásszöge 17° és számos színben érhető . A mediterrán területeken ugyanakkor lényegesen alacsonyabb, 25°-os hajlásszögnél is alacsonyabb tetők jöttek létre az alacsonyabb csapadékterhelés és a jellemző papafedés mellett. Ezeket a tetőket jellemzően különböző . PREMION“ - A magas hőfokon égetett alacsony hajlásszögű tetőcserép.


Legmagasabb szintű ellenállás a szinterezésnek köszönhetően - a „KERALIS“- eljárási technológiának köszönhetően természetes átfestés sötét cserepek esetén is - 10°-os tetőlejtésig használható - Optimális technikai előfeltételeknek tesz eleget. Creaton alacsony hajlásszögű tetőcserép. CREATON, azaz: impulzusokat nyújtani a piac számára, az ügyfeleket további újításokkal támogatni, továbbá valamennyi partnert lelkesíteni egy új tetőkultúra piaci ötletei iránt.


Az alacsony és kishajlású tetők fedése a lapostetőknél ismert tetőszigetelő anyagokkal (szigetelő lemezek), vagy fémlemez szalagokból (horgany, réz, festett acéllemez). Első szempont a tetősíkok vízszintessel bezárt szöge (hajlásszög) szerint lehet. A másik nagy csoport a magastető. A lapostető hajlásszöge 1-2°, ami a csapadékvíz elszivárgásához szükséges. Ezen belül elkülöníthető az alacsony hajlásszögű magastető.


A szóba kerülő termékek körét leszűkítette azonban az eházra megálmodott tető átlagosnál alacsonyabb, fokos hajlásszöge. Ilyen alacsony hajlásszögű tetőre kizárólag dupla vízzáró hornyokkal ellátott cserép kerülhet. Mindezeket a szempontokat mérlegelve az építész és a család közösen választotta ki a Tondach . Szerencsére ma már nekik is kínál megoldást a fejlett tetőtechnológia , mert a vízszigetelés, javíthatóság és ellenállóság szempontjából előnyösebb cserépfedéssel is megépíthetők már nagyon alacsony hajlásszögű (fok alatti) tetők is, így ezek képesek egyesíteni a hagyományos magas tetők erényeit a .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése