Folyóvizi fenekező szerelék készítése

Egy nagyon egyszerű folyóvízi ólmos végszereléket mutatunk be ebben a videóban. Nádipeca - Duration: 3:43. Folytatjuk a folyóvízi horgászat fogós végszerelékeit bemutató sorozatunkat. Régi dolog, amiről most szó lesz, de mindenképp ismerned kell, a folyóvízi horgászat alapeleme ez a szerelék ! Az előző részekben megismertük a Tiszát, mint alapvető életteret, körbejártuk az eredménnyel kecsegtető folyóvízi horgászhelyeket és megismerkedtünk a legfontosabb eszközökkel, kiegészítőkkel, amelyekkel sikeresen vehetjük fel a versenyt a Tiszai pontyokkal.


Hosszú évek óta kísérletezek a különféle . A következő képsorozatokban négy egyszerű, ám annál hatékonyabb végszerelék készítését mutatom be, amivel szinte minden helyzetre alkalmas készség rakható össze pillanatok alatt. A képek apropóját természetesen ismét a Dura-Beads család tagjai adják, ezekkel készítek egyszerű fenekező , metho fix method és . Néhány folyóvízi fenekező szerelék. Egy egyszerű folyóvízi fenekező szerelést mutatok be képekben, azok számára akik most ismerkednek a horgászattal.


Először is folyóvízen egyhelyben kell tartani a csalit. Ezért egy lapos, úgynevezett tányérólomra van szükségünk. Súlya a sodrás erősségétől függ. A folyóvízi horgászat sikerességét több tényező befolyásolhatja. A sporttársak egy része csekély hangsúlyt fektet a megfelelő horogelőke kiválasztására, pedig ha belegondolunk, a szerelékünknek ez a része, találkozik a hallal, illetve segít túljárni az eszén, és nagyban hozzájárul a fárasztás sikeres . Ha a rakós vagy spiccbotunk hatósugarán kívül szeretnénk keresni a halakat, akkor az egyik legkézenfekvőbb módszer a fenekező horgászat.


A fenekezés ma már kifinomultabb technikákkal is űzhető, mint hajdan, a „sárgavégű” botok idején. Manapság a feederbotok elterjedésével egyre többen térnek vissza a fenekező módszerhez. Fenekezve általában békéshalakra szoktunk horgászni, de - természetesen - ragadozó halakat is foghatunk ezzel a módszerrel. Szerelékek készítése 14.


A jó folyóvízi nehezék ismérve valójában az, hogy az áramlásban óhatatlanul beöblösödő zsinór húzása ellenére sem csúszik könnyen az aljzaton,. A fenekező horgászatnak az a lényege, hogy természetes csalétekkel csalizott horgunkat fenékólommal súlyozva hajítjuk a horgászhelyre, majd-. Ez a fajta szerelék nem csak a sima fenekezéshez, hanem a feederes . Azonnal csobbant a jobbos bot is, a két szerelék egymástól nagyjából öt méterrel lehetett, egy szétterített etetésen.


Fékeket még egyszer ellenőriztem, mindent a legnagyobb rendben találtam. Zsinórjaim vadiújak, horgaim tűhegyesek, gond nem lehetett. A nemrég érkezett hidegfront lehűtötte a levegőt, . A harcsa horgászatára szerelt fenekező készség is ehhez az életmódhoz alakul.


Két alapvető összeállítást használunk,. Balról lebegtetős, jobbról csúszóólmos szerelék. Mivel a harcsa nem igényli a finom. Itt rá is térnék a legbeváltabb fenekező csalikra. Harcsás forgó a Dunán Elsők között kell . A rendkívül erős, de rugalmas kialakítású guminak az a szerepe a szerelék készítése során, hogy megakadályozza a főzsinór, vagy előke szakadását abban az esetben, ha esetleg a dobásaink, vagy a bevágásaink a kelleténél túl erőteljesebbre, drasztikusabbra sikerülnének.


Megfogalmazhatjuk úgy is . Képekkel is kiegészitett fenekező szerelékek készitése harcsára. A téli időszakban olyan dolgokkal foglalkozhatunk, melyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik majd a vízparton töltött időnket. Ide tartozik a horogkötés, a botok sérült tagjainak javítása és tisztítása, és nem utolsó sorban a szerelék készítése. Ebben a cikkben ez utóbbival kapcsolatban szeretnék egy . Még ma is akadnak olyan horgászok, akik a régi jó „kételőkés” módszert alkalmazzák, vagyis a szerelék végén van az ólom, s a főzsinórról ágazik le két horog. Ennél a módszernél a pontynak, ha felveszi a csalit és elindul vele, magát az ólmot is cipelnie kell.


Leegyszerűsítve a dolgot: a csali, az etetőanyag, és maga a szerelék van legközelebb . Es fehlt: készítése kéthorgos fenekező szerelék - Peca Pláza – horgász felszerelés. Két minőségi karbon horoggal szerelt fenekező szerelék , ólombetétes távdobó spirál etetőkosárral. Kész szerelék , a forgóval csatlakoztassa a szereléket a főzsinór végéhez! Hogyan kell összeállítani egy folyóvízi és tavi fenekező harcsázószereléket? Ha ez a két fontos dolog nem megfelelő, akkor lehet bármilyen jó orsónk, vagy botunk, nem sok értelme lesz a lázas előkészületnek.


Meg köszönném ha csak tényleg olyan írna aki érti is ezt a horgászmódszert! Ha lehet ábrát is linkeljen a válaszához ha lehetséges! Tehát használható hagyományos fenekező , feeder, de akár pickerboton is. A végfülbe az előke, a kapocsba a kosár kerül, és kész a szerelék.


Utószó, a következő részben egy megerősített, igazi folyóvízi végszereléket rakunk össze, ami tökéletesen megállja a helyét a dunai horgászatok során is. KÉTHORGOS FENEKEZŐ SZERELÉK.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése