Milyen téglából építsek házat

Számtalan előnyéből adódóan rengeteg ház épült Európa szerte Ytong téglából. Ezek között kiemelendő, hogy természetes alapanyagokból készül (az egyetlen Környezetbarát Termék Védjeggyel rendelkező falazóelem), a belőle épített falszerkezet jól variálható, jó a teherbírása, és könnyű vele dolgozni. Bár előfordul, hogy valaki vályogból, szalmabálából vagy épp kőből épít házat , azonban ezek ma inkább az egzotikumok kategóriájába tartoznak. Sokkal elterjedtebbek a korszerű falazóelemek.


A magyar családi ház állománynak megközelítőleg a fele kisméretű tömör téglából készült. Ennek az az előnye, hogy nagy a hőtároló tömege és variálható a falvastagság (a leggyakrabban 2 3 cm). A kerámia tégla előnye egyben a hátránya is, mert a sok gyártó kínálata zavarba ejtő, és nehéz eldönteni, hogy melyik legyen a befutó – ebben mindig szakember tanácsát kell kérni, hisz ő pontosan tudja, hogy az adott igényre melyik gyártó melyik téglája a legmegfelelőbb. A viszonylag kis elemek miatt viszont nagyobb a munkaigény és így a költségek is nőnek.


Van hagyományos, vastag falú . Mindkét anyag rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is, amelyeket mérlegelve kell eldöntenünk, hogy mely tulajdonságokat részesítünk előnyben adott helyzetben. Nem baj, ha kicsit tovább tart az építkezés, de legalább masszív lesz a ház ? Ytongból és Porotherm téglából is terveznek házakat az építészek, csupán meg kell vizsgálnunk, hogy nekünk melyik lenne a kedvezőbb. Amikor valaki úgy dönt, nem kész házat vásárol, hanem a saját igényei szerint építteti meg azt, már a tervezés első fázisában el kell dönteni azt is, milyen anyagból készüljön az épület. Tovább bővült a választék, amikor nem csak természetes állapotukban használták az anyagokat, hanem elkezdtek különböző módszerekkel építőelemeket készíteni – pl.


Akkor a megoldás nem más, mint a tégla ! Annak érdekében , hogy jelen írás terjedelmi keretein belül, viszonylagosan jó áttekintést tehessünk egy témakörben, . Ha újra építkezek maj eps zsalus megoldást választok. Több cég foglalkozik ilyennel, mint pl. A régivágású, korral haladni képtelen szakik ellenvéleménye pedig hülyeség. Először is nagyon köszönöm a könyvet, nagyon hasznos sok mindent megértettem belőle. Ilyenek szoktak lenni, mint pl: . De vannak dolgok amikben még nem vagyok biztos.


Elfelejtettem leirni az okot, az aggodalom az hogy a homlozatra szerelt kogyapot lemez, nem tunik tulsagosan megnyugtatonak, mert mechanikailag eleg gyenge. Mi alapján döntsön a két falazóanyag között? Például, hogy miből építsem a külső falakat? Családi háza építésekor mi a fontos Önnek? Ahhoz, hogy jól válassza ki a falazóanyagot, minimum azzal tisztában kell lenni, hogy melyik milyen tulajdonságokkal bír.


Mindemellett nem utolsó szempont az sem, hogy egy téglából készült ház energiatakarékos. A tégla hagyományos és régóta jól ismert, népszerű . Minden jelentős, hazánkban is fellehető építőanyaggal szeretnénk mélyebben is megismertetni Olvasóinkat, hogy ihletet, segítséget adhassunk a tavasszal építkezésbe fogóknak. Túl vagyunk a tégla és a vályog, a könnyűszerkezet és a Pro . Könnyűszerkezetes ház vagy hagyományos tégla ház , esetleg valami alternatív, „ környezetbarát” épület? Miért lehet jó választás a tégla , és mikor építhető be helyette akár a zsalukő is? Nem tudjuk megmondani melyik a helyes, és melyik az igazán jó.


Nem is szeretnénk befolyásolni senkit a döntésében. Hiszen akinek az álma egy vályogház, nádtetővel azt nem lehet érvekkel elriasztani ettől, főleg, . A fenntartható és takarékosan üzemeltethető ház építése a megfelelő építőanyagok kiválasztásával kezdődik. Az intelligens otthonok alapját pedig azok az okos falazási rendszerek teremtik meg, melyek az energiahatékonysági mutatóik alapján eredményesen veszik fel a harcot az elillanó hővel szemben. A kisméretű tömör tégla gyakori építőanyag volt hazánkban ezért a családi ház állomány fele ilyen falazóanyagból épült. Előnye abban rejlik, hogy jól alakítható és igen nagy . Tavasszal szeretnék családi ház építésbe fogni, de tanácstalan vagyok.


Tégla , Ytong, isoteq, bauland vagy prokoncept stílusú vasbeton szerkezetű házat. Esetleg könnyűszerkezetes családi házat építsek vagy . Korszerű tégla a Wienerbergertől! Aki a jelenlegi gazdasági helyzetben építkezésbe kez jól át kell gondolnia, milyen anyagokat, technológiákat használ, milyen szakembereket foglalkoztat.


Energiahatékony falazat kedvezőbb máron. Nem csupán azért, mert a mára egyre komolyabban vett energetikai előírásoknak kell . Mindenki energiatakarékos házra vágyik, hiszen kevesebb rezsit szeretne fizetni… De elegendő-e kizárólag ezt az egy szempontot figyelembe vennünk? Milyen az ideális otthon?


Gondoljunk csak bele, mit ér az energiahatékonyság, az olcsó rezsi, ha otthonunkban nem érezzük jól magunkat, vagy lakókörnyezetünk nem . Máshol azt is lehet, olvasni, hogy a betonház még erősebb akár melyik másik technikánál, tégla , ytong, könnyűszerkezet. Mikor zsalukő pincéket építenek az áthidalókat is megépítíik házilag zsaludeszkával alátámasztva, több betonvassal, Isotech-hez persze vegyük meg az áthidaló .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése